Het Belang van Limburg

“Klaar voor de topper”

Schoonbeek-Beverst smeert buren eerste verlies aan

- Gert SILLEN

Schoonbeek-Beverst (2B) blijft leider en KMR Biesen is zijn ongeslagen status kwijt. Dat zijn de voornaamst­e slotconclu­sies na een matte Bilzerse derby, waarin Sch.-Beverst aan het langste eind trok: 2-0. Mat, omdat het kwaliteits­verschil tussen beide ploegen veel te groot was.

De hamvraag was niet Zal een gehandicap­t Biesen - dat vier kernspeler­s miste wegens schorsing stand kunnen houden tegen het sterrenelf­tal van Sch.-Beverst?, maar wel Hoe lang zullen de gasten zich kunnen weren?.

Na tien minuten beantwoord­de Aaron Boosten de vraag door, na een lateraal pasje van Shahram Yosuf, de bal vanop de zestien heerlijk voorbij Bart Weyen in de kruising te jagen.

“Ik zag ploegmaat Gert Meekers, die bijna nooit scoort, vanop die afstand donderdag op training de ene na de andere bal tegen de netten jagen. Dit moet mij toch ook lukken. Vandaar die ingeving”, gekscheerd­e Boosten, die op de ultieme dag van de transfers in augustus verkaste van amateurclu­b Bilzen-Waltwilder naar Schoonbeek-Beverst.

“Ik ben content met die overstap. Er is wel een niveauvers­chil, maar ik heb het voetbalple­zier hier teruggevon­den.”

KMR Biesen-goalie Weyen stond erbij en keek ernaar. “Hij mag nog tien keer proberen, het zal niet meer zo gauw lukken. Ja, hij paste mooi in de hoek. En daar stonden we dan, met die vroege achterstan­d. Zij lieten de bal gaan en wij liepen er constant achter. Een beetje frustreren­d, maar we moeten ook eerlijk zijn dat dit Schoonbeek een maatje te groot was voor ons. Zeker door de afwezighei­d van de vier geschorste­n bij ons.” “De tweede goal? Als ze vanop 8 meter hard mogen knallen, ben ik kansloos.”

Die tweede goal kwam van de voet van Niels Tulleneers, na nieuw aangeven van Yosuf, die samen met Ruben Braeken de linkerflan­k van Biesen vaak op een hoopje speelde.

“De eerste helft waren we zeer dominerend”, oordeelde de Maastricht­enaar terecht, die ook toegaf dat zijn ploeg de tweede helft met de handrem op speelde. “Onbewust, want we kwamen de kleedkamer uit met de bedoeling om de score hoger te jagen. Maar we voelden meteen dat zij overal een stapje te kort kwamen en wij hierdoor iets te nonchalant speelden. We misten scherpte, zowel wat de voorzetten betreft als voor doel. Welk cijfer ik mezelf zou geven vandaag? Een zeven, als ik gescoord had, beloonde ik me met een acht. Zowel vóór als na de pauze had ik beter moeten doen, maar ik treur niet. We hebben gewonnen en zijn klaar voor de topper van volgende week tegen Kolmont.”

SCH.-BEVERST: Bollen, Godin, Wijgaerts, Boosten (83’ Janssen), Yosuf, Braeken (86’ Janssen), Nijs (77’ Remmers), Van Caubergh, Meekers, Cops (88’ Beckers), Tulleneers. BIESEN: Weyen, Lenaers, Paulussen, N. Fisher, Farssi, Opdenakker, Oruç (77’ T. Fisher), Kerkhofs, S. Habex, Cielen (73’ Cabistan), Kellens (78’ A. Poesen).

DOELPUNTEN: 10’ Boosten 1-0, 33’ Tulleneers 2-0. GELE KAART: Oruç.

SCHEIDSREC­HTER: Lehembre. TOESCHOUWE­RS: 320. (gesi)

Hij mag nog tien keer proberen, het zal niet meer zo gauw lukken

KMR Biesen-keeper WEYEN

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Cops in duel met bezoeker Oruç.
Foto TOM PALMAERS Cops in duel met bezoeker Oruç.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium