Het Belang van Limburg

Eerste nederlaag voor Godsheide

- Fabian VANGEEL

Nieuwerker­ken (3C) heeft Godsheide de eerste nederlaag van het seizoen aangesmeer­d en komt zo op een gedeelde eerste plaats. De bezoekers speelden nochtans meer dan een uur met tien man.

bezoekers begonnen het sterkst en kwamen op voorsprong via Mombaerts. Godsheide kreeg vlak daarna een unieke kans op de gelijkmake­r, maar Vanswijgen­hoven stopte de strafschop van Mievis.

Enkele minuten later werd Nieuwerker­ken tot tien man herleid, na een tweede gele kaart voor Droogmans. Godsheide nam daarna de match in handen, maar toch was het Jacobs die er op het uur met een staalharde kopstoot 0-2 van maakte.

De thuisploeg kwam nog enkele keren dichtbij de aansluitin­gstreffer (zo trof Vanesch de lat en knalde invaller Delmarche rakelings naast), maar de zege van Nieuwerker­ken kwam niet meer in gevaar. Voor Godsheide was het de eerste nederlaag van het seizoen, na vijf opeenvolge­nde zeges. “Dat voelt raar natuurlijk, maar misschien is het ook niet slecht om weer met beide voeten op de grond te komen”, reageerde trainer Philippe Neel. “We speelden dan ook tegen een goede ploeg en hebben zelf te weinig gevoetbald.” Nieuwerker­ken-doelman Andy VansDe wijgenhove­n (41) hield voor de eerste keer de nul dit seizoen en redde dus zelfs een penalty. “Als keeper kan je in zo’n fase alleen maar winnen natuurlijk. Maar zoals je kon zien, ben ik nog niet versleten (lacht). Na de rode kaart heeft Godsheide ons wel onder druk gezet, maar ik vond onze zege wel verdiend.” GODSHEIDE: Princen, Swinnen, Claes, Briers (79' Verdingh), Mievis, Adriaens, Menten (72' Delmarche), Vanheusden (79' Govaers), Vanesch, Venken, Droogmans. NIEUWERKER­KEN: Vanswijgen­hoven, Clerinx, Lowies, Conard (88' Heeren), Droogmans, Essarti (72' Seny), Jacobs, Robijns, Princen, Rassart, Mombaerts (81' Neven). DOELPUNTEN: 24' Mombaerts 0-1, 61' Jacobs 0-2.

STRAFSCHOP: 30' Mievis (gestopt).

GELE KAARTEN: Swinnen, Vanesch, Droogmans, Conard, Droogmans, Essarti.

RODE KAART: 35' Droogmans (2x geel). SCHEIDSREC­HTER: Possemiers. TOESCHOUWE­RS: 80. (fava)

 ?? Foto SEM ?? Claes zit Essarti op de hielen.
Foto SEM Claes zit Essarti op de hielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium