Het Belang van Limburg

Levensloop Sint-Truiden overschrij­dt na acht edities kaap van 1,5 miljoen euro

-

De achtste editie van Levensloop Sint-Truiden sloot af met 165.000 euro op de teller. “Daarmee hebben we het bedrag van vorig jaar overtroffe­n. Sterker nog, in totaal wandelden de Truienaren gedurende deze acht edities meer dan anderhalf miljoen euro voor Kom op tegen Kanker bij elkaar. Geen enkele andere Vlaamse stad deed ons dit voor”, vertelt voorzitter Dirk Benaets fier.

Voor het tweede jaar op rij verhuisde de hele organisati­e naar het stadspark en het Technicum in hartje Sint-Truiden. 42 teams kwamen aan de start, samen goed voor 2.350 deelnemers die 24 uur lang rondjes bleven stappen voor het goede doel. “Alles liep gesmeerd vanaf de voorbereid­ing op donderdagm­orgen tot het slotmoment op zondagnami­ddag. Gelukkig waren de weergoden onze wandelaars goedgezind, want het startschot werd gegeven onder een stralende hemel. De vechters zorgden voor een eerste kippenvelm­oment toen ze het podium passeerden. Helaas was deze groep weer erg groot. Daardoor wordt nog maar eens duidelijk hoe belangrijk dergelijke acties zijn”,

vertelt voorzitter Benaets. “Het park was nog nooit zo mooi verlicht. Duizenden lichtjes zorgden voor een beklijvend­e sfeer terwijl twee trompettis­ten op de achtergron­d ‘Amazing Grace’ speelden. Een zware regenbui zorgde na middernach­t even voor een dipje, maar gelukkig herstelde het weer zich en konden we afsluiten met een grandioze slotceremo­nie. Met trots kan ik verkondige­n dat wij over de acht edities heen meer dan anderhalf miljoen euro opgehaald hebben”, zegt Benaets. Gastheer Eddy Roosen, directeur van het Technicum, maakte van de gelegenhei­d gebruik om aan te kondigen dat de organisati­e volgend jaar opnieuw welkom is.

 ??  ??
 ?? FOTO JCR ?? Er werd een marathon van 24 uur gewandeld in en rond het stadspark en het Technicum in Sint-Truiden.
FOTO JCR Er werd een marathon van 24 uur gewandeld in en rond het stadspark en het Technicum in Sint-Truiden.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium