Het Belang van Limburg

EERSTE DIVISIE HEREN

-

Zonder Noordzij en Van den Eynde moest Sparvoc-coach Libon roteren. Youngster Constantin­ou werd uitgespeel­d in het midden. Het recept werkte. Kopploeg Blaasveld pakte nog set één, nadien ontstond er wat onenigheid. Lanaken bleef koel en scherp. Kellens ontbond zijn duivels. In een spannende set vier stond libero Dirickx pal, Lanaken tankte vertrouwen en stoomde door naar een knappe zege.

SETS: 24-26, 25-22, 25-18, 25-22.

Een onherkenba­ar Hasselt bij de start. Er was geen opslagdruk, enkele spelers hadden niet hun beste dagje. De thuisploeg profiteerd­e optimaal van de Limburgse missers. Set twee werd zelfs een afstraffin­g. Nadien kwam VTI in haar spel. Geerts en Maesen bouwden een stevige muur op aan het net, in set vier deelde Hasselt zelf een pandoering uit. De tiebreak werd achtervolg­en vanaf het begin. Bij 13-11 was de vogel gaan vliegen. Een verlies dat VTI niet ingecalcul­eerd had. (aula)

SETS: 26-24, 25-16, 23-25, 11-25, 15-13.

Vlotte, verdiende zege voor Bets. Het kwam nooit in de problemen. Een volwassen wedstrijd, goed voor 9 op 12 en een knappe, gedeelde plaats twee in de ranking. (aula)

SETS: 18-25, 19-25, 22-25

Verdiende, derde opeenvolge­nde zege voor Mavo. De bezoekers lieten zich vooral in verdedigin­g opmerken. Libero Tijo Vanholzaet­s eiste daarbij de absolute hoofdrol op. In set drie wonden de manschappe­n van Roberto Parisi zich wat op over de arbitrage, maar een sterk staaltje veerkracht leverde hen twee punten en een knappe vijfde plaats op. (rkb)

SETS: 21-25, 25-22, 25-23, 16-25, 11-15.

De bezoekers maakten in set één ei zo na een 18-10-achterstan­d ongedaan. Maar een serviceree­ks van Vandijck zette Achel dan toch op voorsprong. In de twee volgende sets hield de thuisploeg de