Het Belang van Limburg

Doelman met gebroken vinger tussen de palen

-

Een doelman die met een gebroken en een zwaar verstuikte vinger tussen de palen staat: het kan. “Het verwonderd­e me dat het in de krant stond, want eigenlijk had ik dit binnenskam­ers willen houden. De tegenstand­er kan dat immers uitbuiten”, zegt Steven Frederix, de 35-jarige goalie van W. Koersel (1prov.).

Om welke vingers het gaat, zegt Frederix om dezelfde reden dan ook liever niet.

“Het is me overkomen vorige week tegen Herkol. Bij een corner kreeg ik de bal recht op mijn vingers. Het gevolg was één gebroken vinger en een zwaar verstuikte. Deze laatste doet nog het meest pijn.”

Toch verkoos Frederix tegen Park onder de lat te staan. “Omdat we met veel blessures zitten. Als ik daar nog zou bijkomen, werden er dat negen. Ik wil in deze omstandigh­eden mijn ervaring overbrenge­n om tot een goed resultaat te komen. Het is trouwens niet de eerste keer dat me dit overkomt. Twee jaar geleden heb ik bij Leopoldsbu­rg ook met een gebroken vinger in doel gestaan. Ik heb nu, net als toen, mijn handschoen laten hermaken. Zo kon onze kine Jos Neyens die twee vingers aan elkaar tapen en achter een goede vinger zetten. Natuurlijk ben je wat belemmerd, maar ik mis niet graag een match. Je bent aanvankeli­jk misschien iets minder zeker en het speelt wat in het koppeke, maar ik denk niet dat ik me bij die twee tegengoals (Koersel verloor met 2-0, nvdr) iets te verwijten heb.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Steven Frederix.
FOTO JEFFREY GAENS Steven Frederix.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium