Het Belang van Limburg

Geubels draait pillen in ‘Is er een Dokter in de Zaal?’

-

Komend voorjaar is stand-upcomedian Philippe Geubels (37) op Eén te zien met ‘Is er een Dokter in de Zaal?’, een grappige quiz met vier BV’s rond gezondheid.

Geen toeval, want Geubels heeft iets met pillen.

In zijn nieuwe quiz buigt Philippe Geubels zich samen met bekende panelleden over alles wat met onze gezondheid te maken heeft, van nieuwe medicijnen tot vergeten groenten. “Iedereen is bezig met gezondheid,” zegt Geubels, “maar we hebben er ook allemaal ons eigen idee over. Dat leek me een heel interessan­t vertrekpun­t voor een quiz. Misschien leer ik nog wel iets bij.” Philippe Geubels die nog iets bijleert over aandoening­en en medicijnen: het wordt een hele uitdaging. De man is namelijk een wandelende medische encycloped­ie en heeft áltijd een halve huisapothe­ek op zak. “Imodium, Motilium, zuurremmer­s, pijnstille­rs, noem ze maar”, zei Geubels eerder in een gesprek met onze krant. “Niet omdat ik ze elke dag nodig heb, eerder omdat ik het plezant vind om daarmee bezig te zijn. Want pilletjes zijn toch een schitteren­d iets? Zo klein en toch kunnen ze je genezen. Het fascineert me enorm. Daarom dat ik de bijsluiter­s uitpluis op zoek naar de actieve bestanddel­en en daar dan vervolgens over ga lezen. Ik word er geregeld mee uitgelache­n. Tot een van de maten of collega’s hoofdpijn heeft. Dan zijn ze content dat de Geubels in de buurt is.”

Omdat Philippe Geubels ook bij onze noorderbur­en populair is, komt er ook een Nederlands­e versie van de quiz. Die wordt met Geubels opgenomen in hetzelfde decor, met Nederlands­e panelleden. De opnames van de fictiereek­s ‘Geub’ zijn volop bezig en ook die reeks zal op het Nederlands­e RTL te zien zijn.

 ?? FOTO © VRT ?? De nieuwe quiz is vanaf komend voorjaar te zien op Eén.
FOTO © VRT De nieuwe quiz is vanaf komend voorjaar te zien op Eén.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium