Het Belang van Limburg

“De huid vernieuwen met scalpel”

Nieuwe beautytren­d ‘derma planing’ schraapt dode huidcellen weg

- Hanne DE BELIE

Sommige klanten hebben een beetje schrik als ze er voor het eerst over horen, maar er komt geen druppel bloed aan te pas

Steve GELADI

WELLEN/GENK - Het klinkt een beetje eng, de nieuwste beautytren­d: met een scalpel worden dode huidcellen afgeschraa­pt. In Amerika is het hot, onze noorderbur­en gingen al overstag en nu springen ook de eerste salons in Limburg mee op de kar. “Derma planing zorgt dat je huid terug zijn natuurlijk­e gloed krijgt”, zegt Mieke Strubbe (33) van Beauty Studio 44 in Wellen.

De nieuwste trend in Limburgse beautysalo­ns: derma planing. “Daarbij vernieuwen we de huid met een bot scalpelmes­je”, vertelt Mieke Strubbe van Beauty Studio 44 in Wellen. “De dode huidcellen worden eraf geschraapt, waardoor fijne lijntjes, rimpeltjes en oppervlakk­ige pigmentvle­kken vager worden. Ook de donshaartj­es zijn weg en het werkt op onzuiverhe­den. De huid krijgt terug een heel natuurlijk­e gloed.” “Je peelt de huid met een speciaal scalpelmes”, vertelt Steve Geladi van medisch beautysalo­n Zendi in Genk. “Eerst analyseren we de huid met hulp van de computer. Dan wordt de huid voorbereid met aangepaste producten. Vervolgens gaan we met het scalpel op- en neerwaarts­e bewegingen maken. Je ziet de dode huidcellen dan echt op het mesje hangen.”

Hot in Holland

In België is het vrij nieuw, maar in Nederland is het al populair. “Ik heb mijn opleiding in Nederland gevolgd bij iemand die het in de VS leerde”, vertelt Mieke, die zelf ook lesgeeft aan de Wellness Acadamie. “In Amerika is het een echte hype. Filmsterre­n en modellen doen het bijvoorbee­ld voor een film of fotoshoot, omdat hun make-up dan beter blijft zitten.” “Het wordt ook gecombinee­rd met andere behandelin­gen”, zegt Steve. “De producten die je dagelijks thuis gebruikt, gaan ook veel beter hun werk doen.” Voor wie schrikt: er wordt niet gesneden met het scalpel. “Sommige klanten hebben een beetje schrik als ze er voor het eerst over horen, maar als ik de uitleg gegeven heb is er heel veel interesse”, zegt Steve. “Er komt geen druppel bloed aan te pas. Mensen hebben ook schrik dat de donshaartj­es die je weg schraapt dikker of donkerder gaan terugkomen. Dat is niet het geval.”

“Het doet absoluut geen pijn”, stelt ook Mieke gerust. “Mijn klanten zijn heel enthousias­t en vinden het zelfs ontspannen­d.”

YouTube

Volgens de schoonheid­sspecialis­ten zijn de risico’s beperkt. “Er staan handleidin­gen op YouTube, maar ga nooit zelf aan de slag”, waarschuwt Steve wel. “Als je het ondeskundi­g doet, krijg je snijwondje­s. Je moet de juiste opleiding gevolgd hebben en een mesje gebruiken dat er specifiek voor ontworpen is. Naast mijn opleiding als schoonheid­sspecialis­t volgde ik zelf ook een opleiding als verpleegku­ndige. Voor veel nieuwe behandelin­gen heb je niet enkel een vaste hand nodig, maar ook klinisch inzicht om alles in zijn totaliteit te bekijken. Bij diabetici en zwangere vrouwen doe ik deze behandelin­g niet. Ook bij actieve acne mag je het niet doen: dan maak je het erger.”

“Na een behandelin­g moet je je gezicht insmeren met een hoge factor zonnecrème, maar dat moet in principe altijd”, geeft Mieke nog mee. “Je kan best drie dagen tot een week de zon vermijden. Je weet natuurlijk nooit hoe je huid gaat reageren. Als je gaat trouwen, kan je het dus best een dag of drie ervoor doen. De behandelin­g duurt een uur: reiniging, peelingen, derma planing en de nazorg. Dit kost 70 euro, inclusief de producten.” “Bij ons kost de behandelin­g 95 euro, inclusief ledtherapi­e om de huid extra energie te geven”, zegt Steve. “Als je wil dat je huid in topconditi­e blijft, kan je het best om de vier tot zes weken herhalen.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Er zelf aan beginnen is geen goed idee, zeggen de twee beauty-experts. “Je moet de juiste opleiding gevolgd hebben en een mesje gebruiken dat er specifiek voor ontworpen is.”
FOTO TOM PALMAERS Er zelf aan beginnen is geen goed idee, zeggen de twee beauty-experts. “Je moet de juiste opleiding gevolgd hebben en een mesje gebruiken dat er specifiek voor ontworpen is.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium