Het Belang van Limburg

“Plots stond hier een hek van drie meter”

PROCES-VERBAAL VOOR HEK ROND HUIS IN BEVERLO

- Zahra BOUFKER/Roel DAMIAANS

Op de hoek van de Einderstra­at en de Langestraa­t in Beverlo is onlangs een indrukwekk­end hekwerk verrezen. Na een klacht heeft de dienst handhaving van Ruimtelijk­e Ordening een pv opgesteld en de werken laten stilleggen. Het hekwerk is veel te hoog en er is te veel verharding aangelegd in de voortuin.

Het stalen hekwerk met haast koninklijk­e allures rond het hoekhuis maakt buurtbewon­ers nieuwsgier­ig. Sommigen stellen zich de vraag wat de bedoeling is van zo’n hoge constructi­e, anderen storen zich eraan. “Dat stond hier ineens”, zegt een buurvrouw met een meter in de hand. “Het is drie meter hoog. En dan staan er nog overal scherpe punten op. Dat is toch gevaarlijk voor de kinderen in de straat.”

Werken stilgelegd

Er werd ook een klacht ingediend tegen het hekwerk. “We hebben een klacht ontvangen en maandag is onze handhaving­sdienst ter plekke geweest. Zij hebben vastgestel­d dat het hekwerk veel te hoog is en dat er in de voortuin meer beton is gestort dan toegela- ten. Beide overtredin­gen werden opgenomen in een proces-verbaal en de werken zijn meteen stilgelegd”, zegt schepen van Ruimtelijk­e Ordening Anne Wouters-Cuypers (CD&V). Volgens de schepen is het de eigenaar zelf die de constructi­e heeft gemaakt. “Hij moet zich nu in regel stellen. Ik wil niet op de feiten vooruitlop­en, maar de hoogte is van die aard dat het wellicht niet geregulari­seerd kan worden.” De eigenaar van het pand konden we gisteren niet bereiken voor een reactie.

In de buurt wordt gefluister­d dat het om een of ander gebedshuis gaat. Schepen Wouters-Cuypers ontkent dit: “In dat geval moet er een bestemming­swijziging zijn voor het huis. Dat hebben we niet, het gaat hier om twee grondgebon­den woningen.”

Het is drie meter hoog. En dan staan er nog overal scherpe punten op. Dat is toch gevaarlijk voor de kinderen in de straat

Buur

 ?? FOTO ZB ?? Het hek rond het hoekhuis is wel drie meter hoog. “Dat stond hier ineens”, zeggen de verbouwere­erde buren.
FOTO ZB Het hek rond het hoekhuis is wel drie meter hoog. “Dat stond hier ineens”, zeggen de verbouwere­erde buren.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium