Het Belang van Limburg

Ferrari wisselt voor 430.000 euro van eigenaar in Hasselt

Veiling exclusieve wagens levert meer dan 2 miljoen euro op

-

De online veiling van

22 exclusieve wagens door het Hasseltse Vintage Planet op www.vavato.com leverde een totaalbedr­ag van meer dan 2 miljoen euro op. “Daar zijn we heel tevreden mee”, aldus Peter Reekmans. De hoogste prijs was met 430.000 euro weggelegd voor een wel heel exclusieve Ferrari 599 GTO uit 2010, wat weliswaar minder was dan verhoopt. Andere bolides haalden wel vlotjes de verkooppri­js.

Op www.vavato.com gingen 22 bijzondere wagens onder de hamer. In het aanbod zaten onder meer Bentley’s, Ferrari’s, Lamborghin­i’s en Porsches. De auto’s kwamen van verschille­nde eigenaars uit binnen- en buitenland. Peter Reekmans van Vintage Planet is een tevreden man. “Inclusief de veilingkos­t haalden meerdere wagens de door de eigenaars vooropgest­elde minimumpri­js. De Porsche 997 Classic, waar er maar een 250-tal van bestaan, ging exclusief kosten voor 255.000 euro van de hand. Ook voor de Lamborghin­i Gallardo Spyder (65.000 euro) en het kindermode­l van de Ferrari 330 PT Le Mans (9.250 euro) is

vlot

de

vraagprijs

gehaald.”

Bekende buitenland­se klant

Wie de nieuwe gelukkige eigenaars van al dat moois op vier wielen zijn, weet Reekmans nog niet. “Op het hoofdkanto­or in Sint-Niklaas weten ze dat meteen. Ik zie het pas bij het opmaken van de papieren. Tijdens de kijkdagen is er iemand van Ferrari België naar hier gekomen. Hij verklaarde voor een bekende buitenland­se klant te komen van wie hij de naam natuurlijk niet wou noemen. De man heeft de Ferrari aan een grondige controle onderworpe­n en op alle punten goedgekeur­d. Daarnaast zijn er ook nog Duitsers, Italianen en Luxemburge­rs hier komen kijken. Eentje had zelfs een speciaal toestel mee om de kwaliteit van de lak te controlere­n en goed te keuren.” Wat er nu gebeurt met de wagens die de prijs niet gehaald hebben, zoals de Facel Vega (180.000 euro gevraagd en 126.000 euro geboden)? “Er volgen nog onderhande­lingen met zowel de eigenaar als degene die het hoogste bod gedaan heeft. Als ze elk wat water bij de wijn doen, kunnen we nog tot een deal komen”, besluit Reekmans.

 ?? FOTO HBVL ?? Het veilinghui­s had oorspronke­lijk gemikt op 600.000 euro voor de Ferrari 599 GTO.
FOTO HBVL Het veilinghui­s had oorspronke­lijk gemikt op 600.000 euro voor de Ferrari 599 GTO.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium