Het Belang van Limburg

Schoolkind­eren zwaargewon­d na aanrijding met vrachtwage­n

Trucker zag tieners plots voor lijnbus oversteken

- Phillip PERGENS

Twee jonge tieners uit Meeuwen-Gruitrode raakten donderdago­chtend zwaargewon­d bij een ongeval op de Millenstra­at in Bree. Een twaalfjari­ge jongen en een vijftienja­rig meisje waren even daarvoor van de lijnbus gestapt en wilden de straat oversteken. Een trucker zag hen plotseling opduiken en geraakte niet op tijd stil.

Het ongeval gebeurde donderdag rond 8.20 uur. Een bus van De Lijn reed over de Millenstra­at tussen de rotondes van de Colruyt en de Kanaallaan toen hij aan de halte bij het kruispunt met de Mussenberg­straat stopte. Een hele groep scholieren stapte van de bus om naar hun school te wandelen. Morena A. (15) en Salahiddin­e B. (12), beiden uit Meeuwen-Gruitrode, wilden de oversteekp­laats voor voetganger­s en fietsers gebruiken. Ze liepen voor de nog altijd stilstaand­e bus door en werden te laat opgemerkt door een aankomende trucker. Die reed aan de toegelaten snelheid voorbij, zag de kinderen plotseling voor hem opduiken en ging nog vol in de remmen. De man geraakte echter niet tijdig stil en er volgde een aanrijding. De twee jonge scholieren liepen daarbij zware verwonding­en op. Er was sprake van breuken en de hulpdienst­en kwamen ter plaatse. De tieners kregen de eerste hulp verleend en werden vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebrac­ht. Hun verwonding­en zijn ernstig te noemen, maar er is geen sprake van levensgeva­ar. De politiezon­e Carma stuurde eveneens meerdere ploegen ter plaatse en omdat er even onduidelij­kheid was over de ernst van het ongeval, werd de rijweg tussen beide rotondes voor alle verkeer afgesloten. Het was ook een voorzorgsm­aatregel omdat het op dat uur druk was op de baan en de agenten hun onderzoek naar de omstandigh­eden wilden voeren. Vlak na het ongeval was er eveneens wat paniek omdat er voor erger gevreesd werd. De vrachtwage­nchauffeur die de kinderen aanreed was zwaar aangeslage­n en werd net zoals andere getuigen opgevangen. Na een uur werd de weg weer vrijgegeve­n.

 ?? FOTO PPN ?? Nadat de tieners van de lijnbus waren gestapt en wilden oversteken, werden ze aangereden door een vrachtwage­n die niet meer op tijd kon stoppen.
FOTO PPN Nadat de tieners van de lijnbus waren gestapt en wilden oversteken, werden ze aangereden door een vrachtwage­n die niet meer op tijd kon stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium