Het Belang van Limburg

Jambers bezoekt het bekendste appartemen­t van Vlaanderen

-

En plots zijn het weer vrolijke vrienden, daar in Antwerpen. Zelfs Filip Dewinter en Jinnih Beels vallen elkaar net niet in de armen in de laatste ‘Jambers in de Politiek’. Kris Peeters zet dan weer de deuren van zijn appartemen­t open.

Of Paul Jambers dat befaamde appartemen­t van Kris Peeters (CD&V) eens mag zien? Dat mag. Peeters kan niet begrijpen waarom zijn verhuizing van Puurs naar Antwerpen zo omstreden is. “Je kan zelf zien dat we hier wonen. De wijkagent heeft hier rondgekeke­n en dat ook vastgestel­d. Wat is dan nog het nut van die discussie?”

Jinnih Beels van sp.a en Filip Dewinter van Vlaams Belang zitten samen voor een dubbelinte­rview van een krant. Er hangt liefde in

de lucht. “Omdat Beels geen stamboekso­cialist is”, zegt Dewinter. Beels wil Dewinter op haar beurt niet te makkelijk van racisme beschuldig­en: “Wat is een racist? Die term wordt heel vaak in de mond genomen. Dat holt het begrip uit.” Ook Beels is voor de campagne naar Antwerpen verhuisd, maar kreeg niet dezelfde kritiek als Kris Peeters. “Omdat ik Antwerpen adem. Met alle respect, maar je kunt me niet met hem vergelijke­n.”

Bart De Wever (N-VA) be- vindt zich in Borgerhout, groene grond. Hij feliciteer­t een 19-jarig meisje met donkere huidskleur dat de derde plaats heeft op de lijst van sp.a. De Wever nodigt Theo Francken uit om campagne te voeren. De Wever is blij met zo’n populaire jongen, alleen de kledingkeu­ze had beter gemogen: Francken draagt blauw, terwijl de hele ploeg in het geel is gehuld. Op 18 oktober volgt een extra uitzending van ‘Jambers in de Politiek’, waarin Bart De Wever gevolgd wordt op de verkiezing­sdag.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium