Het Belang van Limburg

“EMBO is en blijft Vlaamse club” Voorzitter Strauven trekt Waalse kaart “uit noodzaak”

- Gert SILLEN

Met onder anderen Biduya, La Barbera, Echchenna, Ngengele Munyange en Mazouze in de rangen probeert EMBO (2B) met een heus Waals vreemdelin­genlegioen het seizoen vol te maken met spelers die gerekrutee­rd werden rond het Luikse. Voor supporters, volgers en tegenstand­ers was het wel eventjes slikken om kennis te maken met de opvolgers van Buys, Casters, Droogmans, Princen of Vanhaeren.

Waarom deze drastische koerswijzi­ging? Voorzitter Frank Strauven draait niet rond de pot. “Uit noodzaak. We hebben serieus moeten snoeien in ons budget. Het was dit afgeslankt project of misschien wel het einde van de club aankondige­n. Sinds de jeugd bij ons gestopt is, kwamen er nog nauwelijks inkomsten binnen. Ook de reserven hebben dit jaar noodgedwon­gen forfait moeten geven. Supporters? Ja hoor, die zijn er nog. Een harde kern van dorpelinge­n, die ons door dik en dun blijven steunen. Ik besef dat we vanaf nul moeten herbeginne­n, maar er worden toch weer plannen gemaakt om opnieuw met de jeugd uit eigen dorp en omstreken te beginnen.”

Dat EMBO de Waalse kaart zou trekken, was op het einde van het seizoen al duidelijk. Aanvankeli­jk zou de club uit Mechelen-Bovelingen

Samir Mazouze (Fléron - 39km) Thomas

Cloes (Sclessin - 31km)

François Ramaekers (Oreye - 11km) T1 David Ceccano (Soumagne 43km)

Tester in zee gaan met een trainer, die connecties had met derde amateurclu­b Waremme. “Die deal sprong uiteindeli­jk af ”, vervolgt voorzitter Strauven. “Totdat wij in contact gebracht werden met trainer David Ceccano uit Soumagne. Van het één kwam het ander, wat geresultee­rd heeft in deze huidige kern. In het zog van T1 Ceccano volgde nog een handvol spelers.”

Voor Ceccano en zijn spelers was

Mehdi Mazouze (Fléron - 39km)

Martin La Barbera (Herstal - 34km) Olivier

Hion (Heers - 5km) Taoufik Aissaoui (Luik - 33km)

Sidi Farssi (Soumagne 43km) Antoine Haquin (Wasseiges 28km) het even knipperen met de ogen om zich aan de Vlaamse voetbalsti­jl aan te passen.

“Het voetbal in deze reeks is zeer fysiek en intensief, terwijl in Wallonië techniek een grote rol speelt. Rustig een balletje controlere­n, even kijken naar welke speler de bal gepast wordt, is er niet meer bij. Ambitie? Vóór het seizoen had ik gezegd dat top vijf mogelijk was, maar omwille van schorsinge­n en blessures ga ik dat bijstellen Louis Goffin (Sint-Truiden 14km)

Trabi Akodegnon (Aalst - 7km) P.-L. Ngengele

Munyange (Seraing - 36km) en mik ik nu op een plaats in de linkerkolo­m. Surrealist­isch? Ik denk het niet, ik weet hoe ik een ploeg moet smeden, want ik benmet twee clubs al drie keer kampioen geworden.”

Enige Vlaming

Mimoun Echchenna (Grâce-Hollogne 26km) Thibeau Pipeleers (Heers - 5km)

En hoe denkt Yannick Pirlotte, de laatste der ‘EMBO-Mohikanen’ én enige Vlaming in de kern, over de gehele situatie? “Vertrekken was een optie, ik heb T2 Alain Savelkoul (Juprelle 27km) Anil Ciftci (Retinne - 41km)

Ady Biduaya (Chaudfonta­ine 42km) Mazouze

Rahil (Fléron - 39km) gesprekken met andere clubs gevoerd, maar bij mij woekert nog een authentiek dorps- en clubgevoel. De Franse taal? Zelf ben ik tweetalig, dus dat lukt wel. Trainers en spelers doen hun uiterste best om Nederlands te spreken. Het enige wat ik geëist heb, is dat er op training de oefeningen en spelsituat­ies in het Nederlands uitgelegd worden, want EMBO is en blijft een Vlaamse club.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium