Het Belang van Limburg

Best Groen waarschuwt voor voorakkoor­d VLD+ en N-VA-Nieuw

-

In het kleine woud van borden dat Hoeseltse politieke partijen de voorbije week plaatsten op openbare domeinen heeft Best Groen er vrijdag nog eentje geplant. Gevarendri­ehoeken “Opgelet voorakkoor­d” werden geplaatst bij borden van VLD+ en N-VA-Nieuw.

Lijsttreks­ter Mieke Claesen: “De voormannen van VLD+ en N-VA-Nieuw hebben de afgelopen maanden en zelfs dagen nog herhaaldel­ijk openlijk verklaard dat zij een voorakkoor­d hebben om Hoeselt verder te besturen. Wie dus overtuigd VLD stemt, moet weten dat zijn partij N-VA erbij neemt. Omgekeerd stemt iemand die voor N-VA stemt, ook voor burgemeest­er Raskin. Willen die kiezers dat wel? Zo komt er geen veranderin­g in het beleid van Hoeselt. Daarom vragen we nuttig te stemmen op Best Groen. We hopen met Best Groen zoveel zetels te halen dat men niet meer om ons heen kan. Met “Wij Hoeselt” kunnen we samenwerke­n en zo nodig ook met een derde partij.”

Gepikt

Amper drie uur nadat ze geplaatst waren, waren er in Hoeselt al bijna geen gevarendri­ehoeken meer te bespeuren. “Ze zijn gepikt of omgegooid”, reageerde gemeentera­adslid Serge Voncken, tweede man op de lijst Best Groen. “Blijkbaar vinden sommige mensen onze boodschap niet fijn.”

De hamvraag is of VLD en N-VANieuw samen een werkbare meerderhei­d van 12 op 21 zetels halen. Als dat niet gebeurt, wil Wij Hoeselt hen dan depanneren? “Dat zullen we dan toch met de mensen van onze groep moeten bespreken”, zegt lijsttrekk­er Fons Capiot. Minder openbaar laten bestuursle­den van N-VA overigens horen dat we “zondag nog moeten zien of er een voorakkoor­d is.” Wordt het zondag toch nog verrassend?

 ?? FOTO FRPE ?? Mieke Claesen en Jan Wils plaatsten de borden, maar die waren enkele uren later al gestolen of omgeduwd.
FOTO FRPE Mieke Claesen en Jan Wils plaatsten de borden, maar die waren enkele uren later al gestolen of omgeduwd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium