Het Belang van Limburg

“Ik verdien geen massa’s geld”

Mustapha Oussalah heeft geen vedettenal­lures

- Marc TRUYERS

De naam Mustapha Oussalah doet bij voetballie­fhebbers een belletje rinkelen. De Belgisch-Marokkaans­e voetballer versleet tot 2016 een hele rist eersteklas­sers. Na een korte passage bij Sprimont (3AMA) zat Oussalah zonder club. “Via een Vlaamse vriend vernam ik dat BilzenWalt­wilder nog een verdediger zocht”, zo verklaart hij zijn keuze.

Vooraleer de inmiddels 36-jarige Oussalah zijn aansluitin­gskaart tekende, trainde hij enkele weken in de luwte bij de fusieploeg om af te toetsen of hij het vereiste niveau nog kon bereiken. “Ik zit momenteel aan 75 procent. Ik schat dat ik nog enkele weken nodig heb om topfit te geraken.”

Zijn trainer Eric Eurlings bewondert alvast de werkethiek van de Luikenaar. “Hij hangt zeker niet de vedette uit. Na de training blijft hij nog extra doorwerken om snel zijn oude niveau terug op te pikken”, vertelt de trainer.

Na twee wedstrijde­n kan Oussalah zich al een beeld vormen van zijn nieuwe club. “Bilzen-Waltwilder is een kleine gezellige club met een goede structuur. Het niveau van het elftal is goed maar het ontbreekt soms wat aan maturiteit. Met mijn ervaring hoop ik de spelers ook op tactisch vlak wat te kunnen bijleren. Maar ik wil me zeker niet boven de groep plaatsen. Denk ook niet dat ik hier massa’s geld verdien of zo. Daar is het mij helemaal niet om te doen. Ik wilde gewoon opnieuw op een voetbalvel­d staan.”

Voor het seizoen 2014-2015 verhuisde Oussalah samen met zijn toenmalige coach Hein Vanhaezebr­ouck van Kortrijk naar AA Gent. “Ik had een goede band met Hein maar het is niet zo dat we elkaar wekelijks bellen. In de voetballer­ij verwateren contacten nogal vlug.” Na Tienen komt met Ternesse weer een te duchten tegenstand­er over de vloer. “Ik ken de ploeg niet maar vermits ze in de linkerkolo­m staat, heeft ze veel kwaliteite­n. Voor ons is het belangrijk om die eerste drie punten te pakken. Degradatie­voetbal? (gedecideer­d) Pas du tout! Spelers en trainers zijn te goed om onderaan te blijven bengelen.”

BILZEN-WALTWILDER: Weerts herneemt volgende week.

DE KERN: Dengis, Doomen, Schoubs, Lacroix, Mayala, Swijngedou­w, Van Melick, El Ghoulbzour­i, Godard, K. Appermont, Oussalah, Theunissen, Heleven, Zejnilovic, Ubachs. (matr)

 ?? Foto MICHEL STEENSELS ?? Oussalah: “Mijn contact met Hein Vanhaezebr­ouck is verwaterd.
Foto MICHEL STEENSELS Oussalah: “Mijn contact met Hein Vanhaezebr­ouck is verwaterd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium