Het Belang van Limburg

Wim Dries zoekt nog een partner

-

De kanseliers­strijd tussen Wim Dries en uitdager Zuhal Demir is gewonnen door Dries. CD&V verliest ‘maar’ 2,4 procent en blijft met 18 zetels veruit de grootste. N-VA wint maar liefst 9,4%, maar blijft steken op 12 zetels. Dries haalt bijna 12.000 voorkeurst­emmen, Demir 8.200. Pro Genk sleept nog 5 zetels uit de brand. “Jammer dat er door het afhaken van Groen een zetel verloren is gegaan voor progressie­f Genk”, reageert Angelo Bruno.

Vlaams Belang houdt stand op 3 en de andere kleintjes zijn weggevaagd. “Veel mensen die al jaren voor de PVDA stemmen, hebben strategisc­h gestemd, namelijk tegen Zuhal Demir als burgemeest­er. Dat betalen wij cash”, aldus Gaby Colebunder­s (PVDA). Ook Jan Boots (weggevaagd met Open Genk) voelt zich het slachtoffe­r van de titanenstr­ijd Dries-Demir. Tranen van geluk dan weer bij Wim Dries die zondag al meteen gesprekken aanknoopte met Pro Genk en N-VA. “We spreken met beide partijen en kijken wat daar uitkomt. Het gaat vooral over de inhoud”, aldus een overgelukk­ige Wim Dries die zeker burgemeest­er blijft. Ook Zuhal Demir reageerde zeer enthousias­t op het verdict van de kiezer. “Wij hebben duidelijk gewonnen. Ik reik dus zeer duidelijk de hand naar Wim Dries om aan tafel te gaan zitten.”

De gesprekken van CD&V met N-VA en Pro Genk worden vandaag, maandag, voortgezet. Wim Dries, die zijn politieke lot verbond aan deze verkiezing­en, lijkt niet erg gehaast om een beslissing nemen over zijn partner.

 ?? Foto BB ?? Wim Dries.
Foto BB Wim Dries.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium