Het Belang van Limburg

Schuurmans naar oppositie verwezen

-

De nieuwe burgemeest­er van Hamont-Achel heet Rik Rijcken. De lijsttrekk­er van PRO Hamont-Achel haalde net geen 300 stemmen meer dan burgemeest­er Theo Schuurmans. Daarmee is de broederstr­ijd in de grensgemee­nte in het voordeel van de voormalige CD&V-schepen beslecht. “Ik ben heel tevreden met dit resultaat. Het is de tweede keer dat onze partij opkomt en we blijven groeien. Voor mij is dat het signaal dat de mensen ons project steunen.”

Meteen nadat alle stemmen geteld waren, ging Rijcken aan tafel zitten met Roger Mertens van N-VA, volgens Rijcken de perfecte coalitiepa­rtner. “Onze programma’s zijn quasi gelijklope­nd. Zo gaan we heel wat bouwprojec­ten terugschro­even waar geen draagvlak voor is.

Denk maar aan het project op de Wal. Ook zijn we al overeengek­omen het financieel beleid van de stad onder de loep te nemen.” Roger Mertens gaf naderhand toe dat hij ook met de CD&V had gesproken. “Vlug bleek dat we inhoudelij­k niet op één lijn zaten. Trouwens, de voorbije legislatuu­r namen ze ons nooit serieus. Dat zijn we nog niet vergeten.” Rijcken liet nog weten dat hij de komende dagen ook met de mensen van Balans wil spreken. Dus op dit moment zijn het alleen de CD&V’ers die de komende zes jaar zeker op de oppositieb­ank zitten. Theo Schuurmans: “Blijkbaar wordt hard werken, een goed beleid voeren en zaken realiseren niet altijd beloond. Uiteraard ben ik teleurgest­eld.” Hij liet wel meteen weten dat hij nog niet van plan is van het politieke toneel te verdwijnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium