Het Belang van Limburg

Dubbel gevoel bij Datovoc

Tongeren klopt Oudegem, maar verliest bij Asterix Avo

- Rob KWANTEN

Datovoc Tongeren heeft drie punten gepuurd uit een loodzwaar openingswe­ekend. De schitteren­de 3-0-overwinnin­g tegen Oudegem van zaterdag kreeg gisteren geen succesvol vervolg. Bij landskampi­oen Asterix Avo werd met dezelfde cijfers verloren. “Twee top-twee-ploegen pakken op hetzelfde weekend is van het goede teveel”, aldus Dato-manager Pieter Walbers.

Een thuismatch tegen Oudegem en een verplaatsi­ng naar Asterix Avo. Het openingswe­ekend van Tongeren kon onmogelijk zwaarder. Maar Dato legde Oudegem, de vicekampio­en en verliezend bekerfinal­ist van afgelopen seizoen, vrij eenvoudig in drie sets over de knie. Met een schitteren­de opslagreek­s maakte topscoorst­er Sofie Hawinkel in de eerste set 4 setballen ongedaan. In het middencomp­artiment was Liesbeth Mouha meteen alomtegenw­oordig. Met in totaal maar liefst 6 cruciale killblocks en een twaalftal punten gaf zij in elke set meermaals de doorslag.

Mezelf verzorgen

“Een onverwacht­e 3-0-overwinnin­g”, gaf de 35-jarige Tongerse al stretchend toe. “Deze drie punten kunnen cruciaal zijn in onze race naar de play-offs. Oudegem kwam niet zo sterk voor de dag dan ik had verwacht. Zoals ik eerder al aangaf: het is op voorhand moeilijk in te schatten welke teams versterkt en verzwakt zijn. Maar dat doet in geen geval afbreuk aan onze prestatie. Toch kunnen we nog veel beter, zeker in block-defense. Over mijn rentree ben ik tevreden. Als ik mezelf goed blijf verzorgen en gediscipli­neerd blijf, kan het een mooi seizoen worden.”

Nieuwe sporthal

Vol vertrouwen maakte Datovoc gisteren de verplaatsi­ng naar Asterix Avo, dat de afgelopen vijf seizoenen alle mogelijke prijzen pakte. De thuisploeg, die een dag eerder verrassend met 3-2 verloor van Zoersel, werd aanvankeli­jk weggeserve­erd door Wittock en co (1-5). Maar dan ging het bij Dato helemaal mis. “Het aantal fouten lag bij ons zeer hoog”, gaf manager Pieter Walbers toe. “De makkelijks­te ballen werden gemist. Vooral serverend zag ik heel wat flaters, al zat de nieuwe sporthal van Kieldrecht daar misschien voor iets tussen.”

Belgische Beker

Opvallend was de Tongerse terugval in set drie. Onder impuls van Mouha liep Datovoc 14-22 uit, maar dan stokte de machine opnieuw. De thuisploeg zette de onken waarschijn­lijke remonte om in 26-24-winst. “Onbegrijpe­lijk”, sakkert Walbers. “We zaten in de goede flow en roken een vierde set. Maar dan stopt iedereen, op Liesbeth Mouha na, met volleyball­en. Jammer. Maar goed, wij moeten hier geen punten komen rapen. Twee top-twee-ploegen pakken op hetzelfde weekend is van het goede teveel. Vorig seizoen hadden we dergelijke tweedaagse afgesloten met nul op zes. Nu pakJaraco we drie punten. De meisjes zetten dus duidelijk stappen. Volgend seizoen komt Asterix naar Tongeren voor de achtste finale van de Belgische Beker. Dan gaan we natuurlijk wel voor de overwinnin­g”, concludeer­t de Tongerse manager.

SETSTANDEN TONGEREN VS. OUDEGEM: 28-26, 25-19, 25-20.

SETSTANDEN ASTERIX AVO VS. TONGEREN: 25-14, 25-22, 26-24.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Op pas van Krenocky toornt Mouha boven Vanassche uit tegen Oudegem.
Foto SERGE MINTEN Op pas van Krenocky toornt Mouha boven Vanassche uit tegen Oudegem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium