Het Belang van Limburg

Eén Limburgse zege op vijf

Maes sluit nieuweling­enperiode in Alken af met een overwinnin­g

- Freddy VAES

Nationaal resten er dinsdag nog enkele wedstrijde­n in Heist-op-denBerg en uiteraard Putte-Kappellen. Dan zit het Belgisch wielerseiz­oen er op. In Limburg werd het wegseizoen afgesloten met wedstrijde­n in Lommel en Alken. Vijf koersen in totaal, waarvan er eentje gewonnen werd door een Limburger. Daarvoor zorgde nieuweling Juul Maes die op de Pleinstraa­t in Alken zijn elfde seizoensze­ge behaalde.

Ook dit jaar werd het seizoen bij de nieuweling­en afgesloten met een massaspurt. Hierrin toonde Juul Maes zich de snelste. De snelle benen van de Limburgse en vooral Vlaamse kampioen zijn gekend. Ook al stond de Heppenaar al twee maanden droog en leek het erop dat het scherp er bij hem wat af was, toch toonde hij nogmaals dat met hem naar de streep gaan met vuur spelen is, zo ondervond Antwerps kampioen Luca Van Hout. “Ik zette aan en zag niet meteen iemand naast mij”, aldus Van Hout, die volgend seizoen het truitje van Balen BC ruilt voor dit van Chevigny-Crabbé, na afloop. “Maar plots kwam Juul naast mij en toen wist ik het uiteraard wel.”

Van Hout vertrekt dus bij Balen BC, Maes gaat er naartoe. “Omdat hij een afwerker is en graag een club rondom hem heeft die hem naar de meet wil brengen, liet hij me weten”, aldus zijn huidige voorzitter, Jos Mondelaers van Sport en Steun Leopoldsbu­rg.

Eliten z/c en beloften

Bij de EZC en beloften behaalde Niels Merckx de overwinnin­g. In de slotfase raakte hij met vier kompanen weg uit een ruime kopgroep. In de spurt haalde hij het voor Peltenaar Sander Elen. De junioreswe­dstrijd, zaterdag, werd gewonnen door de Nederlande­r Manuel Michielsen. Een sterke kerel die zowel op het EK als op het WK deel uitmaakte van de Nederlands­e selectie en daar in het tijdrijden respectiev­elijk ne- gende en vierde werd. Nadat deze Nederlande­r een paar rondjes vooruit had gereden, leek het even dat het Limburgs trio PaulusBamp­s-Soenen voor de zege zou strijden. Onder impuls van het Davoteam werden ze op 8 km van het einde weer gegrepen. Bij het ingaan van de slotronde speelde Michielsen alles of niets. Het werd voor alles. De plaatselij­ke Owen Jacobs kon nog net het spurtende peloton voorblijve­n om zo beslag te leggen op de tweede plaats.

 ?? FOTO FV ?? Maes sluit seizoen zegevieren­d af.
FOTO FV Maes sluit seizoen zegevieren­d af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium