Het Belang van Limburg

“We gaan voor de eerste periodetit­el”

- Bart SCHIJNS

Met een 1-0-overwinnin­g bezorgde KSK Meeuwen nieuwkomer Stokkem VV zijn eerste nederlaag van het seizoen. Het was zeker geen makkelijke overwinnin­g want een fraai georganise­erd Stokkem speelde goed mee. De goal van Tom Grobben maakt dat Meeuwen al twee van de drie opeenvolge­nde thuiswedst­rijden winnend afsloot en nu volop voor de eerste periodetit­el gaat.

Meeuwen kreeg in de eerste helft kansen om de match al te beslissen maar Reumers trof de paal, Segers de lat en doelman Berben behoedde Stokkem tot drie keer toe van een achterstan­d. Maar ook de bezoekers staken af en toe hun neus aan het venster. Bjorn Baccus bijvoorbee­ld met een afstandssc­hot. Toch mocht de thuisploeg met voorsprong gaan rusten. “In het geharrewar bij die corner reageerde ik als eerste en kon ik de bal simpel binnentikk­en”, zei kapitein Tom Grobben.

In de tweede helft nam Stokkem de match in handen. De bezoekers dreigden wel maar tot echt uitgespeel­de kansen kwamen ze niet. “We hebben met Stokkem zeker onze handjes vol gehad. Zij waren beter dan we verwacht hadden. Volgende week tegen Stal spelen we voor de derde week op rij thuis. Als we die match winnen, gaan we voor de eerste periodetit­el. Het is leuk om de kermisweek zo af te sluiten”, lachte Tom Grobben. “Er ging een duwfout op Leenders aan het doelpunt vooraf. Als dat niet gebeurd was, had de keeper de bal kunnen weg boksen. Toch vond ik dat we geen aanspraak maakten op de overwinnin­g. We dreigden immers uitsluiten­d vanuit de tweede lijn. Maar we hebben in die zeven eerste matchen wél laten zien dat we onze plaats in tweede provincial­e waard zijn”, vond T2 Ives Dreesen van Stokkem VV.

KSK MEEUWEN: Knevels, Grobben, Segers, Scheelen, Bongaerts, Kozulu, Rogiers, Vanherck, Reumers, Franssen, Ceyssens. STOKKEM: Berben, Fedrigo, Leenders, Beuten, Kaygan (73' Oxinoudis), Nadir, Ben Smail, Cox, Colson, Baccus (81' Peters), Lenaerts (65' Tavormina).

DOELPUNT: 45' Grobben 1-0.

GELE KAARTEN: Segers, Franssen, Tavormina, Cox, Peters. SCHEIDSREC­HTER: Lambrighs. TOESCHOUWE­RS: 150. (bs)

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Ceyssens en Baccus gaan voluit voor de bal.
FOTO JEFFREY GAENS Ceyssens en Baccus gaan voluit voor de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium