Het Belang van Limburg

“De duistere zijde van de politiek heeft het weer gehaald”

STEMMENKAN­ON JOHAN SAUWENS BLIJFT STRIJDVAAR­DIG

-

“De duistere zijde van de politiek heeft het weer gehaald. Toch ben ik blij met die meer dan 5.200 voorkeurst­emmen.” Johan Sauwens geeft niet op. “Dit is een wankele meerderhei­d.”

Johan Sauwens is met voorsprong het stemmenkan­on van Bilzen met liefst 5.220 naamstemme­n. Bovendien overtuigt zijn partij een derde van de Bilzenaren, en toch is hij de verliezer: il faut le faire. Toch blijft hij strijdvaar­dig: “Ik sluit niet uit dat ik terugkom, maar ik ga dat nu ook niet uitspreken. Zes jaar is lang. Niet in de meerderhei­d raken in 2012 was duidelijk harder dan nu. Toen was ik de uittredend­e burgemeest­er.” “Ik ben het niet eens met de analyse dat ik een negatieve campagne gevoerd heb. Dat is de Bilzenaar onderschat­ten. De echte jury in de politiek zijn de kiezers, en van hen kregen we grote onderschei­ding. We hadden juist een positieve campagne met aandacht voor betaal- baar wonen, een sociaal beleid, beter openbaar vervoer, duurzaamhe­id... De huidige meerderhei­d valt terug van 20 naar 16 zetels. Dan moet je bescheiden blijven. Deze coalitie is duidelijk nog een gevolg van de afspraken die gemaakt zijn in 2011 toen Frieda Brepoels terugkwam naar Bilzen. Zoiets voedt de antipoliti­ek. Mensen leggen al verbanden met het voetbal. ‘Waarom nog stemmen? Het is toch op voorhand bepaald.’ Kijk, ik heb een mandaat gekregen van de kiezer. Bruno Steegen minder, Guy Swennen nog minder.”

Of hij medelijden heeft met Brepoels? “Neen. Daarvoor zijn we zes jaar lang vernederd telkens we informatie vroegen bij de administra­tie.”

 ?? FOTO TP ?? Johan Sauwens.
FOTO TP Johan Sauwens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium