Het Belang van Limburg

“België met een B-team? Dat wordt een makkie”

Ronald Koeman herstelt het geloof in Oranje

-

Nederland gelooft weer in Oranje na de 3-0-zege van afgelopen weekend tegen Duitsland. De Derby der Lage Landen is voor bondscoach Ronald Koeman een uitgelezen kans om te bevestigen dat zijn elftal echt terug is. “België met een B-team? Dat wordt een makkie”, vertelt hij met een kwinkslag.

De derde plaats onder Louis van Gaal op het WK van 2014 was het laatste hoogtepunt in de geschieden­is van het Nederlands elftal. De voorbije vier jaar was het enkel kommer en kwel bij Oranje. Het wist zich niet te plaatsen voor het EK in Frankrijk en het WK in Rusland. Maar onder bondscoach Ronald Koeman is er een nieuw elan ontstaan. Eerst was er de hoopgevend­e prestatie vorige maand tegen wereldkamp­ioen Frankijk (2-1-nederlaag). Sinds zaterdag lijkt de kentering helemaal ingezet dankzij de 3-0-zege tegen Duitsland. Nederland gelooft weer in Oranje. Koeman is niet verbaasd dat de stemming in het land over zijn ploeg aan het omslaan is. “Onze fans zijn niet echt verwend geweest”, beseft de bondscoach. “Maar ik moet ook analyseren wat beter moet en kan. We hebben de aanzet gegeven, maar we zijn er nog lang niet. We lijken met Nederland op de goede weg, maar we zijn pas terug als we het EK van 2020 halen en daar niet alleen meedoen maar ook resultaten boeken.”

Talentvoll­e lichting

Met jongens als Dumfries, Bergwijn, De Ligt, Danjuma, De Jong en Depay staat een veelbelove­nde lichting klaar. Her en der wordt de vergelijki­ng gemaakt met de generatie HazardDe Bruyne-Lukaku van vijf jaar geleden in ons land. Koeman tempert dat liever. “Steven Bergwijn, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt gaan als een komeet. Zij kunnen topspelers worden, maar België heeft een unieke lichting, die al jaren op topniveau speelt. Jongens als Hazard, De Bruyne, Lukaku en Vertonghen worden niet ieder jaar geboren. Genieten jullie nog maar even van ze.” Vanavond zal Koeman net als Roberto Martinez een aantal basisspele­r rust gunnen.

Dat het geen échte test wordt, aangezien België zowat met een B-elftal zal spelen, lacht Koeman weg. “Dan wordt het een makkie.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium