Het Belang van Limburg

Alle ballen op Frenkie

Ajacied Frenkie de Jong (21) is de exponent van het nieuwe Oranje

- Bob FAESEN

Al maanden siert Frenkie de Jong (21) de voorpagina’s van de Spaanse sportkrant­en. Barcelona, PSG, Manchester City of Real Madrid, ze willen de 21-jarige middenveld­er van Ajax allemaal hebben. De miljoenenb­edragen vliegen in het rond, de lofzangen zijn niet meer te tellen. Al helemaal niet meer na de historisch­e 3-0-zege van Nederland tegen Duitsland voorbije zaterdag. En dan te denken dat het voor De Jong pas zijn tweede interland was.

De Telegraaf: “Hij ging wijzen zoals Cruijff in zijn beste jaren.” Willem van Hanegem in het Algemeen Dagblad: “Joshua Kimmich of Frenkie de Jong, ik zou wel weten wie ik zou kopen als ik bij een topclub aan het roer zat.” “Frenkie de Jong is misschien wel het beste sinds gesneden brood”, roemde de chef voetbal van de Britse krant The Independen­t in een semi-serieus artikel. Het tekent de hype die dezer dagen rond het toptalent heerst. Samen met Matthijs de Ligt (19) moet hij Oranje weer naar de internatio­nale top loodsen, maar anders dan zijn teamgenoot bij Ajax staat de De Jong, zelfs op zijn 21ste, bij onze noorderbur­en te boek als laatbloeie­r. Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder sloten zich op zeer jonge leeftijd aan bij de club, De Jong maakte pas op zijn 18de de overstap van Willem II naar De Toekomst.

Laatbloeie­r

De Amsterdamm­ers hadden hem voor de ogen van het eveneens geinteress­eerde PSV afgesnoept. Waarom Willem II zijn pareltje moest laten gaan? Het eerste contractje dat De Jong op zijn 16de tekende in Tilburg werd nooit verlengd. De club kende in die periode financiële en sportieve zorgen. Zelfs bij de Nederlands­e voetbalbon­d blijft De Jong lang onder de radar, ook omdat de jeugdploeg­en van Willem II niet altijd op het

 ?? FOTO PHN ?? Frenkie de Jong is op zijn 21ste een laatbloeie­r, maar topclubs als PSG, Barcelona en Real Madrid staan voor hem in de rij.
FOTO PHN Frenkie de Jong is op zijn 21ste een laatbloeie­r, maar topclubs als PSG, Barcelona en Real Madrid staan voor hem in de rij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium