Het Belang van Limburg

VV slikt twee strafschop­pen, negen gele en twee rode kaarten

-

De emoties laaiden hoog op in Achel-Vlijtingen (1prov.). In totaal trok ref Pinxten elf keer geel en maar liefst negen van die kartons waren voor de bezoekers bestemd. Het resulteerd­e in twee uitsluitin­gen voor Vlijtingen, dat zo de laatste tien minuten met negen verder moest en daar nog bovenop twee penalty’s tegen zich gefloten zag.

En zo ging in extremis een 0-2 voorsprong verloren en moest VVV met een punt vrede nemen. “Dit tart elke verbeeldin­g”, klinkt het bij Vlijtingen. Men ziet er zelfs een revanche in van ref Pinxten voor een slechte beoordelin­g die hij zou gekregen hebben begin vorig seizoen voor een match in Vlijtingen. “We zijn heel blij dat de spelers hun handen hebben thuis gehouden”, klinkt het zelfs. Coach Rouvrois, na een afkoelings­periode de day after, blijft erbij: “We zijn bestolen. Die laatste penalty krijgen we in de 95ste minuut tegen. Waarom zo lang over spelen? Er waren slechts vier vervanging­en gebeurd. Het kantelmome­nt was een niet-gefloten penalty op Coenegrach­ts. Heel duidelijk strafschop. Maar neen, Coenegrach­ts kreeg geel voor schwalbe en in plaats van 0-3 moesten wij met tien verder. Kreeg L’Ortye ook nog tweemaal geel. Eerst voor protest, daarna voor een fout. Die tweede was terecht, maar daar ging een duidelijke fout op Bellen aan vooraf en die had hij moeten fluiten. Als je met negen over blijft, ga je natuurlijk voor je goal liggen. Kreeg Boelen een bal op de hand en opnieuw penalty tegen. We zaten toen al in de 95ste minuut! Ik ken de voorgeschi­edenis niet, maar was dit een revanche van de ref ? Ondanks alles zijn we met de volledige groep naar de koffietafe­l gegaan. Het betekent wel dat wij volgend weekend Duijsens, Coenegrach­ts, L’Ortye en Proesmans moeten missen. Frustreren­d. Achel verdient dat punt wel, maar als wij met tien blijven wonnen wij die match.”

De visie bij Achel: “Vlijtingen vloog er, zonder vuil te spelen, stevig in. Ze kregen geel, begonnen te mekkeren en rekten tijd. Akkoord dat zij een penalty hadden moeten krijgen in plaats van rood. Dan gaan de poppen aan het dansen. Enkele gele kaarten waren licht. Maar die vijf minuten extra hadden met veelvuldig tijd rekken te maken. Nu, als wij in het kamp van Vlijtingen zouden staan, zou dit alles ook niet goed aanvoelen.” Scheidsrec­hter Patrick Pinxten verkiest op dit alles niet in te gaan: “Ik heb mijn wedstrijd in eer en geweten gefloten.”