Het Belang van Limburg

“Kaartspel doet communicer­en en dat is de sleutel tot goede seks”

Seksuologe Kaat Bollen brengt twee erotische gezelschap­sspelen op de markt

- Hanne DE BELIE

HECHTEL-EKSEL - ‘Let’s Talk About Sex’: iedereen kent de hit van Salt-N-Pepa, maar daarom praten we nog niet voldoende over seks. Of toch niet met onze partner. En daar wil Kaat Bollen iets aan veranderen met haar eerste erotische gezelschap­sspelen. “Communicat­ie is de sleutel tot goede seks”, zegt de seksuologe uit Hechtel-Eksel.

Kaat Bollen raakte zondag niet verkozen in de gemeentera­ad van Hechtel-Eksel, maar ze heeft daags erna alweer iets anders om op te focussen. ‘Let’s Talk About Sex’ en ‘What Couples Want’: zo heten de twee erotische gezelschap­sspelletje­s die de seksuologe gisteren op de markt bracht. Het eerste is een kaartspel met 52 vragen over seks. Van leuk en grappig (Als je mee zou spelen in een pornofilm, wat zou dan je artiestenn­aam zijn?) tot een tikje stout (Wat is je favoriete seksspeelt­je?).

Op onze redactie zorgde het kaartspel alvast voor hilariteit, maar het is vooral bedoeld om koppels beter te laten communicer­en. “Al kan het ook leuk zijn voor een avondje met je beste vriendinne­n”, zegt Kaat. “Als je als koppel pas samen bent wil je elkaar leren kennen en is er weinig schroom. Dan wordt er nog vlot over seks gepraat. Als je langer samen bent, verdwijnt de communicat­ie vaak. In mijn praktijk raad ik koppels aan om opnieuw meer open te zijn. Maar dat is gemakkelij­ker gezegd dan gedaan. Er zijn al verschille­nde erotische spelletjes op de markt, maar meestal zijn dat rollenspel­en. Dat gaat voor veel mensen te ver. Er was nood aan een spel dat op communicat­ie is gericht. Dat klinkt saai, maar communicat­ie is dé sleutel tot goede seks. ‘Let’s Talk About Seks’ bestaat uit 52 kaartjes met vragen die ik zelf bedacht heb. Je zit een avondje in de zetel met een wijntje en trekt om de beurt een vraag. Of je kiest elk vijf vragen uit voor je partner, dingen die je graag van hem of haar wil weten.”

Vrije natuur

‘What Couples Want’ gaat verder dan praten, dat is een doe-spel. “Met praatjes vul je geen gaatjes”, lacht Kaat. “Als je lang samen bent, kan je seksleven een sleur worden: penetratie­seks in bed, altijd dezelfde standjes in dezelfde volgorde. Daar is op zich niets mis mee, maar het kan ook anders. Als je seksleven is ingedut, kan mijn spel inspiratie geven. Het bestaat uit twee doosjes met 52 kaartjes voor hem en 52 kaartjes voor haar, met op elk kaartje een opdracht die je aan elkaar kunt geven.” De opdrachten gaan van ‘Stuur me overdag een sexy foto van jezelf door’ tot

‘Laten we seks hebben in de vrije natuur’. “Je kan het spel op tien manieren spelen. Kies elke week een kaartje uit en geef dat aan je partner. Bespreek tien kaartjes samen of wissel je persoonlij­ke top tien met elkaar uit. Op die manier kan je meer over elkaar te weten komen en experiment­eren. Al blijft het natuurlijk belangrijk dat je niets tegen je goesting moet doen.”

3D-clitoris

La Bollen brengt de kaartspele­n op de markt in samenwerki­ng met LadiesNigh­t, dat erotische homepartie­s in Nederland organiseer­t en nu ook voet aan wal zet in België. “Met LadiesNigh­t willen we verder gaan dan het hihi-aspect en ook educatie geven”, zegt Kaat. “Een homeparty is gratis maar er wordt wel verwacht dat er minstens zeven dames aanwezig zijn. Ik geef zelf geen homepartie­s maar ik leid wel de consulente­n op samen met een andere goede seksuologe, Sara Taels. Heel veel mensen hebben vragen over seks en gaan googelen omdat ze liever niet naar een seksuoloog stappen. Met de home-parties staan we dicht bij de vrouwen. Het mag plezierig zijn maar het is ook de bedoeling dat ze iets bijleren. Er is bijvoorbee­ld een 3Dclitoris die we rond laten gaan. Hilarisch maar je leert er wel wat van bij.”

→ Let’s Talk About Sex: 14,99 euro, What Couples Want: 29,99 euro

→ Via www.ladiesnigh­t.be en www.kaatskeuze.be

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Kaat Bollen lanceert twee kaartspell­etjes voor goede seks.
Foto KAREL HEMERIJCKX Kaat Bollen lanceert twee kaartspell­etjes voor goede seks.
 ??  ?? Let’s Talk AboutSex: leuke en pikante vragenover seks.What Couples Want: opdrachten voor hem ….
Let’s Talk AboutSex: leuke en pikante vragenover seks.What Couples Want: opdrachten voor hem ….
 ??  ?? ... en voorhaar.
... en voorhaar.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium