Het Belang van Limburg

“Zelfs Tim Burton was onder de indruk”

Bedrijfjes C-mine tonen hun kunnen in ‘Experience Box’

- Chris NELIS

Wie na het bezoeken van de expo ‘The World of Tim Burton’ nog een indrukwekk­end extraatje wil, kan terecht in de ‘Experience Box’. Daar stellen de bedrijfjes van C-mine hun creatieve kunnen tentoon. Bezoekers worden meegenomen in een actieve virtuele wereld waarbij met projecties een waar spektakel wordt gebracht. En dat vonden ook Tim Burton en zijn kinderen.

‘Experience Box’ staat in het energiegeb­ouw, vlak voor de ingang van de tentoonste­lling. “Je kan er met tien mensen tegelijk in”, zegt schepen van Cultuur Anniek Nagels (CD&V). “Binnen krijgt iedereen een plaats aan een grote tafel. Een virtuele heks, gecreëerd door het bedrijf Primememer­s dia Studios op C-mine Crib, onthaalt de gasten.”

Chocoladen wafel

Via creatieve vertoninge­n, gemaakt door plaatselij­ke bedrijfjes en studenten van Luca School of Arts, krijgen de bezoekers allerlei instructie­s. Zo krijgen alle deelneDe onder meer een Charlie Chocolate Wafl gepresente­erd, die tot leven lijkt te komen.

“Tim Burton en zijn kinderen hebben de ‘Experience Box’ ook beleefd”, gaat schepen Nagels verder. “En ze waren echt wel onder de indruk. Dit initiatief is vooral genomen om de verregaand­e creatieve samenwerki­ng in C-mine te etaleren. En dat in de rand van de tentoonste­lling van Tim Burton, maar ze is los daarvan te bezoeken.” ‘Experience Box’ is tot 28 november toegankeli­jk van dinsdag tot zondag, telkens om 14, 15 en 16 uur. Reserveren moet niet. Wel wordt gevraagd om een wafel en een drankje (samen 7 euro) te bestellen en aan te geven dat je de ‘Experience Box’ in wil.

 ?? FOTO CN ?? Toeschouwe­rs worden meegenomen in een indrukwekk­end virtueel vertoon vancreatie­ve krachten.
FOTO CN Toeschouwe­rs worden meegenomen in een indrukwekk­end virtueel vertoon vancreatie­ve krachten.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium