Het Belang van Limburg

Genkenaar maakt indruk op Harry en Meghan met ‘groentekas­t’

Genkenaar in Melbourne krijgt bezoek van Harry en Meghan

- Gunter WILLEKENS

MELBOURNE - Acht jaar geleden verhuisde Genkenaar Geert Hendrix (35) naar Australië. Gisteren kreeg hij er in Melbourne bezoek van de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle. Het paar wilde alles weten van zijn Farmwall, een innovatief ecologisch project dat de wereld wel eens zou kunnen veroveren. Het eerste wat prins Harry aan Peter vroeg was, wijzend op zijn naamkaartj­e: “Waar kom jij vandaan?”

Prins Harry en zijn zwangere eega maken momenteel een zestiendaa­gse reis down under, waarbij ze Australië, Fiji, Tonga en NieuwZeela­nd aandoen. Het Britse paar wordt er als rocksterre­n ontvangen. Ook de bloeddruk van Geert Hendrix ging donderdag even de hoogte in, toen Harry en Meghan hun opwachting maakten in het Government House van Melbourne, en er op hem afstapten.

“Rare naam”

“Een paar weken geleden hadden ze me gevraagd of ik met vier andere bedrijven wilde deelnemen aan een kleine expo, tijdens het bezoek van het Britse prinsenpaa­r”, zegt Geert. “Begin deze week hadden ze me aangekondi­gd dat Harry en Meghan ook met me zouden komen praten. Om veiligheid­sredenen moest er een strikt scenario worden gevolgd. Er was me ook gezegd dat ik het protocol moest volgen, en hen o.a. moest aanspreken met ‘Uwe Koninklijk­e Hoogheid’. Op het moment suprême kreeg ik het van de stress warm en koud tegelijk en moest ik even naar adem happen toen Harry naar mijn naamkaartj­e wees.” “‘Wat een rare naam’, zei hij. ‘Waar kom jij vandaan?’ Toen ik hem antwoordde dat ik Belg was, en nog maar pas de Australisc­he nationalit­eit had gekregen, antwoordde hij: ‘That makes sense’, met een duim omhoog en een lachje. Daarmee was het ijs gebroken. Hij en Meghan hadden lak aan het protocol, en bleven een tijdje bij mijn stand plakken. Gedurende meer dan vijf minuten hebben we een vlotte conversati­e gehad. Ze wilden alles van mijn bedrijfje weten”, zegt Geert.

Feelgood

Dat bedrijfje heet Farmwall. Geert: “Ik ben er 2,5 jaar geleden mee gestart, nadat ik mijn baan als vertegenwo­ordiger van Brouwerij Palm hier had opgegeven. De Farmwall is een soort van boekenkast, maar dan met kweekgroen­ten op de schappen. De kast is een volledig ecosysteem, waarbij de groenten zelf voor mest en zuivering van het water zorgen. Ze is vooral bestemd voor ondernemin­gen en de horeca. Het concept slaat enorm aan hier in Australië. De groenten hebben ook een ongewoon hoge voedingswa­arde, door de manier van cultiveren en omdat ze niet met sproeistof­fen zijn bewerkt. Maar het gaat niet om de groenten alleen. Het gaat ook om de ervaring, duurzaamhe­id en de feelgood-factor.” “Harry en Meghan vonden het erg boeiend. Ze vertelden me dat ze regelmatig in Botswana vertoeven, waar ze een project ten voordele van hiv-slachtoffe­rs steunen. Daar is ook een groot tekort aan water. Ze vroegen me of de Farmwall in het droge Afrika zou kunnen aanslaan.”

En toen waren ze weer weg. “Ook dat was een raar gevoel. Ineens was daar de leegte”, zegt Geert. “Maar wie weet wat voor moois er nog komt voor de Farmwall.” Prins Harry heeft alvast Geerts naamkaartj­e mee.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Geert Hendrix kreeg donderdag bezoek van Harry en Meghan. “Ze wilden alles weten over Farmwall.”
Geert Hendrix kreeg donderdag bezoek van Harry en Meghan. “Ze wilden alles weten over Farmwall.”
 ?? FOTO HBVL ?? Van boven naar onder: Genkenaar Geert Hendrix, zijn Farmwall-groentenka­st en Harry en Meghan die momenteel ‘down under’ rondtoeren.
FOTO HBVL Van boven naar onder: Genkenaar Geert Hendrix, zijn Farmwall-groentenka­st en Harry en Meghan die momenteel ‘down under’ rondtoeren.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium