Het Belang van Limburg

CD&V kiest toch voor N-VA: Rik Kriekels wordt burgemeest­er

-

DIEPENBEEK - De 25 leden van het Diepenbeek­se CD&V-bestuur hebben er donderdaga­vond laat voor geopteerd om het getekende voorakkoor­d met N-VA, Open Vld en Groen te respectere­n. Rik Kriekels (N-VA) zal de sjerp krijgen.

“We denken dat dit de beste en meest correcte keuze is”, zegt de Diepenbeek­se CD&V-partijvoor­zitter Edgard Vandebroek. “Het was een pittige discussie die meer dan drie uur geduurd heeft en waarin alle argumenten voor en tegen uitgesprok­en zijn. We hebben uiteindeli­jk deze keuze gemaakt, die ik ook aan Patrick Hermans (PUUR) en Rik Kriekels (N-VA) heb meegedeeld.”

“Dit tart alle verbeeldin­g”, reageerde Patrick Hermans zeer ontstemd, na het vernemen dat hij zijn burgemeest­erssjerp kwijt is. “Ik heb het gevoel dat ik zondag als eerste over de streep ging en nu uiteindeli­jk toch nog in de gracht gereden word door de verliezers. Ik vraag me dan ook af wie je nog kan vertrouwen in de politiek. Zelfs een gehandteke­nde intentieve­rklaring is blijkbaar niets waard. Ik ga zelf geen verdere stappen ondernemen, wat kan ik trouwens doen? Misschien komt er nog verzet van PRO 3590, zij zijn immers ook uit dit bestuur gebonjourd.”

Tevreden

Een geëmotione­erde Rik Kriekels was duidelijk erg tevreden. “Ik ben blij dat dit uiteindeli­jk toch nog goed is afgelopen. Vanaf nu kunnen we werken aan de samenstell­ing van een sterk schepencol­lege, iets waar we met deze vier partijen zeker in zullen slagen. Daarna hoop ik dat deze moeilijke momenten doorgespoe­ld geraken en dat we goede dingen kunnen doen voor Diepenbeek. Of ik bang ben dat er nog een klacht komt? Ik zie niet in hoe en waarom, maar als iemand denkt dat dit toch nodig is, dan zijn er manieren om die klachten te laten beoordelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium