Het Belang van Limburg

“Mikken op korte terugverdi­entijd”

Futech/iLumen gekroond tot Limburgse kmo van het jaar

- Dominiek CLAES

TESSENDERL­O - Het groene energiebed­rijf Futech/iLumen uit Tessenderl­o van Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel mag zich de Limburgse kmo van het jaar noemen. Futech volgt daarmee het Hasseltse Yontec van Davy Jonckers op. Futech zal bovendien Limburg vertegenwo­ordigen op de Vlaamse verkiezing van kmo van het jaar eind volgend maand.

‘Kmo van het Jaar’ is een tweejaarli­jkse erkenning die Unizo toekent aan kmo’s die zich onderschei­den op het vlak van ondernemin­gszin, personeels­beleid, financieel beleid, innovatie en marketing en communicat­ie. Futech/ iLumen is dan ook veel meer dan een plaatser van zonnepanel­en. Futech plaatst zonnepanel­en bij particulie­ren en bedrijven, iLumen ontwikkelt dan weer producten die daarmee te maken hebben. Zo wist de eigen R&D-afdeling met de PIDbox en de batterij iLubat al een aantal eigen ontwikkeli­ngen op de markt te brengen. De PIDbox zorgt voor een hoger rendement en langere levensduur van de zonnepanel­en. Het systeem heeft al zijn weg gevonden naar meer dan veertig landen. De unieke batterij iLubat zorgt er dan weer voor dat het net op piekmoment­en veel minder belast wordt. Bovendien bespaart de consument op het prosumente­ntarief omdat de batterij een veel lichtere omvormer vereist.

Terugverdi­entijd

“We werken aan een totaaloplo­ssing voor de energiemar­kt met hernieuwba­re energie. Wij willen absoluut niet de goedkoopst­e zijn. Onze focus ligt vooral op een korte terugverdi­entijd van onze producten”, zegt een trotse Ismael Ben-Al-Lal, in zijn vrije tijd een fervent triatleet. “Deze award is een bekroning van ons werk en een waardering voor ons volledige team.”

Futech en iLumen stellen in totaal 35 mensen tewerk. Via de vaste partnerbed­rijven gaat het om nog eens zestig banen. Tachtig procent van de omzet wordt in het buitenland gehaald. “België is eigenlijk te klein voor ons”, aldus Ben-Al-Lal.

“De onafhankel­ijke jury was vooral gecharmeer­d door de innovatied­rang en de internatio­nale aanwezighe­id van deze jonge ondernemer­s”, zegt CEO Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. “Met Futech/iLumen heeft Limburg alweer een sterke kandidaat voor de prijs van de Vlaamse kmo van het jaar. Daarin nemen ze het op tegen de winnaars van de andere Vlaamse provincies.” De Vlaamse winnaar wordt bekendgema­akt op 28 november.

Deze award is een bekroning van ons werk en een waardering voor ons volledige team

Ismaël BEN-AL-LAL

Futech/iLumen

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? De winnaars Ismaël Ben-Al-Lal van Futech/iLumen (links) en Jo Van der Auwera van Qompium (rechts) samen met Bart Lodewyckx van Unizo Limburg.
FOTO KAREL HEMERIJCKX De winnaars Ismaël Ben-Al-Lal van Futech/iLumen (links) en Jo Van der Auwera van Qompium (rechts) samen met Bart Lodewyckx van Unizo Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium