Het Belang van Limburg

Bedrijf achter FibriCheck is belofte van het jaar: “Al duizend mensenleve­ns gered”

-

HASSELT - De prijs van de meest beloftevol­le kmo gaat dit jaar naar de Hasseltse scale-up Qompium, bekend van zijn medische app FibriCheck.

De ondernemer­s Bieke Van Gorp en Lars Grieten hebben met FibriCheck een app ontwikkeld die het mogelijk maakt om via de smartphone hartritmes­toornissen tijdig op te sporen. Recent kreeg het bedrijf de toelating om de app in de VS te lanceren. “Het is lang werken geweest aan de verschille­nde goedkeurin­gen”, zegt Jo Van der Auwera, bij Qompium verantwoor­delijk voor de klantenrel­aties. “Behalve in eigen land hebben we ondertusse­n onze eerste klanten binnen in Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië. We studeren ook op een vestiging in de VS”, aldus Van der Auwera.

De technologi­e achter FibriCheck wordt beschermd door twee patenten. “Zo’n 56.000 mensen maken nu al gebruik van onze app. We mogen zeggen dat we daarmee al duizend mensenleve­ns gered hebben”, zegt Van der Auwera. FibriCheck hanteert daarvoor twee tarieven: 6 euro per maand voor het gebruik zonder controle van de gegevens door een dokter, en 25 euro per maand waarbij afwijkinge­n door FibriCheck aan de dokter worden gemeld. Qompium telt ondertusse­n 14 medewerker­s en er staan nog een paar vacatures open.

“De volgende stap is de integratie van onze app in een smartwatch. We werken ook aan de ontwikkeli­ng van andere apps, zoals de monitoring van de bloeddruk bij zwangere vrouwen”, aldus Van der Auwera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium