Het Belang van Limburg

“Nog altijd vlekken op armen”

Politie zoekt getuigen van aanval met irriterend­e stof op buschauffe­ur

- Zahra BOUFKER

De politie zoekt getuigen van het incident op 27 juni waarbij een man een irriterend­e vloeistof in het gezicht van een buschauffe­ur van de Lijn gooide. De politie publiceerd­e er ook een foto bij van de camerabeel­den waarop de dader duidelijk te zien is.

De nog onbekende man die op 27 juni omstreeks 18.20 uur in Heusden-Zolder een beker met irriterend­e vloeistof in het gezicht van buschauffe­ur Philip Vandevoort gooide, is nog steeds spoorloos. De feiten speelden zich af in de Pastoor Paquaylaan aan de bushalte waar de lijnbussen halt houden ter hoogte van het Sint-Franciscus­ziekehuis. Op camerabeel­den vanuit de bus is de persoon duidelijk te zien. Die beelden werden eerst intern bij de politie verspreid, maar dat leverde niets op. Daarom stuurde de lokale politie van Heusden-Zolder gisteren de camerabeel­den uit. De politie vermoedt dat de man uit de omge- ving is en vraagt of iemand hem kent. Over welke vloeistof het precies ging, is nog niet duidelijk.

Verwerken

Slachtoffe­r Philip Vandevoort werd na het voorval meteen overgebrac­ht naar de spoedafdel­ing van het Sint-Franciscus Ziekenhuis. Hij had rode, jeukende plekken in het aangezicht en op beide armen. Zelf mag hij niet met de media spreken over het incident, maar vakbondsaf­gevaardigd­e Gery Nuyts (ACV) wil ons wel te woord staan. “Hoe het met onze collega Philip gaat? Lichamelij­k is hij erbovenop, maar psychisch is hij niet meer de man die wij kenden. Philip was vroeger de rust zelve, maar na het incident gaat het mentaal niet zo goed met hem. Hij slaapt nog erg onrustig en we merken dagelijks dat hij het nog niet verwerkt heeft. Hij is ondertusse­n terug aan het werk omdat we van mening zijn dat dat de beste manier is om je angsten te overwinnen. Maar hij heeft ook al moeilijker­e momenten gehad, waardoor hij weer werkonbekw­aam werd. De voorbije maanden zijn hels voor hem geweest, want niet alleen het verwerken is moeilijk, maar ook alles wat erbij komt kijken. Vanuit de vakbond vragen wij vooral om werknemers in zo’n situaties maximaal te begeleiden. En Philip zit vooral nog met heel veel vragen. De hamvraag is nog altijd welke die melkachtig­e vloeistof was? En of de plekken op zijn armen ooit zullen verdwijnen?”

De voorbije maanden zijn hels voor hem geweest, want niet alleen het verwerken is moeilijk, maar ook alles wat erbij komt kijken

Gery NUYTS Afgevaardi­gde van ACV

Nieuw incident

Woensdag was er aan dezelfde bushalte weer een incident. “Een vrouwelijk­e collega was enorm aangedaan toen er een persoon op de bus afkwam. Ze besloot om onmiddelli­jk alle deuren te sluiten en wilde doorrijden. Ondertusse­n had die persoon zich voor de bus op de straat neergelegd. Binnenkort zitten we weer samen met de directie van De Lijn om beide gevallen te bespreken”, aldus Nuyts. → Indien u de man herkent of meer weet, gelieve telefonisc­h contact op te nemen met de politie Heusden-Zolder (011/450.111) of per mail aan PZ.heusden-zolder@police.belgium.eu

 ?? FOTO HBVL ?? Slachtoffe­r Philip Vandevoort is opnieuw aan de slag, maar heeft moeite om het voorval te verwerken.
FOTO HBVL Slachtoffe­r Philip Vandevoort is opnieuw aan de slag, maar heeft moeite om het voorval te verwerken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium