Het Belang van Limburg

Refs krijgen geen maaltijd meer na match

PROPERE HANDEN

- Sven CLAES

Voor scheidsrec­hters in het betaalde voetbal komt er een einde aan een oude traditie. De maaltijd na een wedstrijd wordt afgeschaft. Zo blijkt uit een e-mail, die gisteren verstuurd werd vanuit het Referee Office. “Ik vind dit paniekvoet­bal”, reageert onze huisanalis­t Serge Gumienny.

De traditie wil dat scheidsrec­hters na de wedstrijd van de thuisclub een maaltijd aangeboden krijgen, maar daar komt vanaf dit weekend veranderin­g in. Een lichte maaltijd voor de wedstrijd kan wel nog, maar na de wedstrijd is dat uit den boze. De nieuwe richtlijne­n staan in een e-mail die gisteren door het Referee Office verstuurd werd.

Paniekvoet­bal

Ex-topscheids­rechter en huisanalis­t Serge Gumienny ergert zich aan de nieuwe maatregel. “Ik vind dit paniekvoet­bal”, reageert hij. “Wat is er daar nu in godsnaam mis mee? Omdat de keukens in naburige restaurant­s na een wedstrijd al gesloten zijn, is dit een goed alternatie­f. Meestal gaat het om een eenvoudige koude schotel. Jaren geleden zijn de maaltijden al even afgeschaft, maar nu is het dus definitief na de schandalen van vorige week.”

Er waren ooit andere tijden in scheidsrec­htersland. “Ik herinner mij nog dat scheidsrec­hters zelfs vijfgangen­menu’s met aangepaste wijnen kregen aangeboden en we pas om 2 uur ’s nachts het restaurant verlieten. Dat tijdperk ligt intussen al lang achter ons. Vaak wilde je na een wedstrijd toch zo snel mogelijk naar huis. Maar

Ik herinner mij nog dat scheidsrec­hters zelfs vijfgangen­menu’s met aangepaste wijnen kregen aangeboden en we pas om 2 uur ’s nachts het restaurant verlieten

Serge GUMIENNY aangezien er ook controleur­s aan tafel zitten, zou dat niet goed geweest zijn voor mijn carrière”, besloot Gumienny.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium