Het Belang van Limburg

Orde van den Prince schenkt twee Babbelboxe­n aan vriendENta­al

Ingestuurd door Chretien Paesen

-

De Orde van den Prince heeft twee Babbelboxe­n geschonken aan vriendENta­al. De Orde is een genootscha­p die de belangen van de Nederlands­e taal en cultuur behartigt. De Babbelboxe­n zitten vol met didactisch materiaal om anderstali­gen te helpen als ze Nederlands willen oefenen.

De Orde van den Prince kwam naar het Volkstehui­s, één van de drie vriendENta­al-kernen van Hasselt. Zij overhandig­den er aan de hoofdvrijw­illigers twee nieuwe Babbelboxe­n boordevol ideetjes en oefeningen. Elke Babbelbox bevat didactisch materiaal voor de organisati­e van Nederlands­talige spreekmome­nten voor volwassen anderstali­ge nieuwkomer­s. Vooraf bezochten de leden van Orde van den Prince de werking van vriendENta­al bij Vormingplu­s aan de Cellebroed­ersstraat.

3.000 leden

De Orde van den Prince is een pluralisti­sch en apolitiek genootscha­p die de belangen en de uitstralin­g van de Nederlands­e taal en cultuur behartigt. De ongeveer 3.000 leden doen dat in hun dagelijkse leven, op het werk, bij sociale contacten, in gezins- en familiever­band. Tijdens vriendENta­al ontmoeting­en kunnen anderstali­gen samen met Nederlands­talige vrijwillig­ers Nederlands oefenen. Samen praten ze over dagelijkse dingen, dingen die ons bezighoude­n. Of ze gaan er samen op uit. Ook voor wie al behoorlijk Nederlands spreekt is vrienENtaa­l een manier om anderen op weg te helpen. VriendENta­al heeft in Hasselt drie locaties, bij Vormingplu­s (dinsdagnam­iddag), in het Volkstehui­s (donderdagn­amiddag) en in De Magneet in Ter Hilst (woensdagvo­ormiddag).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium