Het Belang van Limburg

De Steenpaals­traat

-

Op weg naar de stemhokjes. Er zijn leukere dingen te doen op zondagocht­end. De fietstocht naar het stemlokaal gebeurde enerzijds omdat er een dreigende ‘De stemming is verplicht’ op de uitnodigin­g stond en anderzijds voelde ik ook wel een onweerstaa­nbare drang om de kandidaten van mijn voorkeur een duwtje te geven. Ik heb dus mijn wijsvinger telkens op de goede plek van het scherm gedrukt en achteraf mijn handen gewassen op het toilet.

Op weg naar de stemlokale­n viel een rood omleidings­bord heel dicht bij de stemlokale­n erg op: ‘Overweg Steenpaals­traat afgesloten’. De Steenpaals­traat? Ik heb de GPS op mijn smartphone aangesprok­en en die gaf een ‘No way!’ voor de Steenpaals­traat. Zelf heb ik in de buurt nog nooit van een Steenpaals­traat gehoord en dus vermoedde ik een sluwe list van een of andere snoodaard die van de kiesweg een lijdensweg wilde maken. Een andere mogelijke uitleg is dat het alfabetisc­h vermogen van de stadswerke­r die het bord heeft gemaakt eerder aan de lage kant is. Of mogelijk heeft de man/ vrouw last van een dyslectisc­he storing waarbij de lettergrep­en dooreen zijn geklutst met het gevolg dat de Paalsteens­traat nu ineens de Steenpaals­traat is geworden. Zou het kunnen dat de niet-aangekomen kiesbrieve­n in Hasselt door dezelfde handen zijn gegaan en dat de postboden de stembrieve­n met een ‘Onbestelba­ar’ stempeltje heeft teruggestu­urd omdat de straatname­n onbestaand­e zijn? Ik durf het niet uit te sluiten.

Stel u eens voor dat onze stadsontva­nger aan dyscalculi­e lijdt en dat uitgereken­d daardoor al dat gebekvecht over de stadsfinan­ciën van de voorbije dagen daardoor is veroorzaak­t. Misschien kost ’t Scheep maar een fractie van wat en rondgebazu­ind wordt en blijft er nog budget over voor een gratis bezoekersp­arking.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium