Het Belang van Limburg

Slimmeke

- Jos Roofthooft schrijft hier wekelijks zijn mop van de week

Onze premier Charles Michel bezoekt het Europees Parlement en zit bij Guy Verhofstad­t.

Zegt Michel: “Guy, toen u premier van België was, draaide de regering toch veel beter. Hoe deed u dat?”

Verhofstad­t zegt: “Wel, ge moet zien dat ge u omringt met slimme medewerker­s.” “Maar hoe kunt ge weten dat ze slim zijn?”, vraagt premier Michel.

“Door een klein raadseltje”, zegt Verhofstad­t. Hij ziet net Bart De Wever, roept hem en vraagt: “Bart, uw vader en moeder hebben een kind. Het is niet je broer en ook niet uw zus. Wie is het dan wel?”

Zegt De Wever: “Dat is simpel, dat ben ik!”

Terug op zijn kabinet in Brussel besluit premier Michel zijn medewerker­s te testen. Hij roept als eerste Maggie De Block bij zich. “Kijk Maggie, je vader en je moeder hebben een kind. Het is niet je broer en ook niet je zus. Wie is het?”

”Ik weet het niet”, zegt Maggie. Maggie gaat naar haar bureau, fronst haar wenkbrauwe­n en komt onderweg minister Steven Vandeput tegen.

Vraagt Maggie aan Steven: “Zeg Steven, ken jij het antwoord op dit raadseltje? Uw vader en uw moeder hebben een kind. Het is niet uw broer en ook niet uw zus. Wie is het?”

“Wel dat is heel gemakkelij­k”, zegt Vandeput, “dat ben ik.”

Maggie De Block haast zich snel naar premier Michel en zegt tegen hem: “Ik ken het antwoord op u vraag van daarstraks. Het is Steven Vandeput.”

Waarop Premier Michel helemaal wit kleurt en kwaad brult:

“Nee, jij idioot, het is Bart De Wever!”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium