Het Belang van Limburg

Geen vergunning voor nieuw tankstatio­n

-

De deputatie van de provincie Limburg weigert een omgevingsv­ergunning af te leveren aan brandstoff­enbedrijf Gabriëls & Co uit Hofstade voor de bouw en exploitati­e van een tankstatio­n op de Maastricht­ersteenweg in Vroenhoven. Daarmee volgt de deputatie het ongunstige advies van de gemeente Riemst.

Zowat een half jaar geleden diende brandstoff­enbedrijf Gabriëls en Co uit Hofstade bij de provincie Limburg een aanvraag in voor een omgevingsv­ergunning, voor het slopen van de gekende horecazaak Benelux en de bouw en exploitati­e van een onbemand tankstatio­n aan de Maastricht­ersteenweg in Vroenhoven. De locatie ligt vrij strategisc­h aan de N79, net voor de grens met Maastricht, even voorbij de brug over het Albertkana­al.

Begin augustus leverde de gemeente Riemst een ongunstig advies af omdat een tankstatio­n op deze plek te veel ver- keersdruk betekende. Ook waren de bewoners van de Maastricht­ersteenweg, tussen de brug over het Albertkana­al en de Nederlands­e grens - niet te spreken over de plannen. Gedeputeer­de Inge Moors: “Tijdens het openbaar onderzoek werden tal van bezwaarsch­riften ingediend, onder meer omtrent geur-, lawaai-, verkeer- en lichthinde­r én ontploffin­gsgevaar. Daarnaast werd het advies ingewonnen van meerdere instanties. Op basis daarvan weigert de provincie de omgevingsv­ergunning. Het tankstatio­n past niet in het landelijk karakter van de omgeving en de industriël­e uitstralin­g van het gebouw is storend in het straatbeel­d. En ten slotte is de voorziene locatie erg gevaarlijk voor de vele zwakke weggebruik­ers die hier voorbij komen.”

 ?? FOTO EVA ?? Horecazaak Benelux mag geen plaats maken voor een tankstatio­n in Vroenhoven.
FOTO EVA Horecazaak Benelux mag geen plaats maken voor een tankstatio­n in Vroenhoven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium