Het Belang van Limburg

Sterren strijden om de titel in ‘Dancing with the Stars’

Drie jaar overleefde de Vlaamse tv-kijker zonder dansprogra­mma van eigen bodem. ‘Dancing with the Stars’ op VIER keert vanaf vanavond de trend. Negen bekende gezichten van diverse pluimage walsen in een afvalrace behendig langs de tango, chachacha en jive

- Benjamin PRAET

Kat Kerkhofs (29) danst vanavond met Nick een samba op ‘Mi Gente’ van J Balvin en Willy William. Zij vroeg op voorhand naar een danser die op de mannen valt. “Was dat gek? Nee toch? (lacht) Tenslotte ben je als duo heel intiem. Je neemt elkander stevig beet, je ligt samen over de vloer te rollen. Het is heel lichamelij­k. Dan hoeft Dries (Mertens, haar man, nvdr.) zich alvast geen zorgen te maken. Hij weet dat het Nick daar beneden niets doet.” Fun fact: Nick had aanvankeli­jk overigens geen idee wie “die Dries Mertens eigenlijk is”.

Kat’s eerste trainingen overlapten met de opnames van ‘Tipsy’, het ‘wetenschap­pelijk experiment’ waarvoor ze samen met haar zus Lyn aan de fles gaat. “Dus ik stond vaak met kleine, rode oogjes op de dansvloer. Maar intussen sta ik op scherp. Dat mag ook, met een schema van meer dan zestien uur oefenen per week. En ja, ik ben een slechte verliezer. Maar het is een wedstrijd, toch? Er is niets verkeerd met die ook te willen winnen.” Wat ze intussen heeft geleerd? “Dat dansen echt een topsport is. Een vak, zelfs. Nick is er zo goed in dat hij in een bar of club helemaal uit de toon valt. Ik zie dat als we samen uitgaan: hij is heel slecht in gewone danspasjes. Kom, steek nu gewoon je hand in de lucht, beweeg wat op en neer en doe een ordinaire hetero-move, moet ik hem dan zeggen.” (lacht)

Performer

Ian Thomas (21) ruilde Los Angeles onlangs weer in voor het druilerige­re Vlaanderen en schroefde zijn Amerikaans­e droom terug. Die keuze heeft hij zich nog niet beklaagd. “Het is ongeloofli­jk om te zien welke kansen ik hier krijg. Zoals nu, met ‘Dancing with the Stars’. Iedereen steunt me hard, en dat doet deugd.”

Ian danst freestyle op ‘Finesse’ van Bruno Mars. Hij heeft ritmegevoe­l in zijn vezels en weet als performer hoe hij een pasje moet zetten op het podi- um. “De repetities verliepen dan ook best chill. Maar dan naderen de uitzending­en en slaat de twijfel toe. Ik ben bovendien een competitie­beest. Maar goed, ik ga zes dagen per week fitnessen, leef gezond als veganist en danste in de aanloop naar het programma achttien uur per week. Dat moet de klus klaren.”

En zijn geheime wapen: de chemie tussen hem en zijn danspartne­r, de ravissante Natascha. “We hadden meteen een klik en doen intussen ook naast de dansvloer veel samen. Uitgaan of een hapje eten. Het publiek zal die connectie tussen ons hopelijk meteen zien.”

Blessure

Een ‘haarlijnsc­heur’ in haar onderste rib. Dat verdict kreeg Elodie Ouedraogo (37) vorige week in de aanloop naar ‘Dancing with the Stars’. De kwetsuur is volgens de artsen het rechtstree­kse gevolg van de intensieve trainingen en - vooral - het gelift worden tijdens het oefenen van de rumba. Die was tijdens de eerste aflevering gepland, op de tonen van ‘Symphony’ van Clean Bandit ft. Zara Larsson. Helaas: de repetities werden meteen stopgezet, en sindsdien is het onduidelij­k of ze aan de dansshow zal kunnen deelnemen. “Ik heb al vaak voor hete vuren gestaan en ben het als ex-topsporter gewoon om steeds over mijn pijngrens te gaan. Maar deze blessure had ik echt niet verwacht. Ik word nu goed opgevolgd door het medische team en we evalueren de situatie van dag tot dag. Maar heel eerlijk: ik weet niet hoe dit zal aflopen”, zegt ze.

Peter Van Asbroeck

(55)

& Laura

Weense wals op de tonen van ‘Dive’ van Ed Sheeran

➜ (33) & Björk Chachacha op de tonen van ‘Beautiful People’ van Chris Brown

& Margot

Paso doble op de tonen van ‘Black Skinhead’ van Kanye West

➜ (43) & Frank Argentijns­e tango op de tonen van ‘The Arena’ van Lindsey Starling

➜ (67) & Rob American smooth op Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’, in de jaren 20 versie van Robyn Adele Anderson

& Andrei

Jive op de tonen van ‘What I Like About You’ van Lillix

James Cooke

Fabrizio Tzinaridis

Karen Damen

Sien Eggers

Leen Dendievel

(26)

(34)

 ?? FOTO JOKKO ?? Kat Kerkhofs danst vanavond een Samba op ‘Mi Gente’ van J Balvin en Willy William.
FOTO JOKKO Kat Kerkhofs danst vanavond een Samba op ‘Mi Gente’ van J Balvin en Willy William.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium