Het Belang van Limburg

Tom Vanham wordt CEO van LRM

Chinouk, de dochter van Dana Winner Ervaren manager volgt Stijn Bijnens op bij investerin­gsmaatscha­ppij

- Dominiek CLAES/Yves LAMBRIX

HASSELT - De kogel is door de kerk. Tom Vanham (42) uit Paal-Beringen wordt vanaf volgend jaar de nieuwe CEO van de Limburgse investerin­gsmaatscha­ppij LRM. Hij volgt dan Stijn Bijnens op, die zoals bekend overstapt naar IT-groep Cegeka. Tom Vanham is nu nog CEO van verzekeraa­r Generali Belgium.

Met Tom Vanham heeft LRM gekozen voor een man met een rijke management­servaring in het binnen- en buitenland. “Onder impuls van Stijn Bijnens heeft LRM in Limburg zwaar geinvestee­rd”, zegt een tevreden LRMvoorzit­ter Hugo Leroi. “Tom Vanham is de juiste persoon om die erfenis te stroomlijn­en en de organisati­e met zijn tachtig medewerker­s nog verder te profession­aliseren.”

Tom Vanham beseft ook zelf dat hij een belangrijk­e rol gaat vervullen in het Limburgse economisch­e weefsel. “Maar ik denk dat mijn ervaring in binnenen buitenland mij goed voorbereid heeft om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en deze belangrijk­e rol gepast in te vullen”, laat hij in een eerste reactie weten.

HASSELT/BERINGEN - Tom Vanham (42), momenteel nog CEO van de verzekeraa­r Generali Belgium, wordt vanaf volgend jaar de nieuwe CEO van de Limburgse investerin­gsmaatscha­ppij LRM. Dat heeft de raad van bestuur van LRM vrijdagavo­nd bekendgema­akt. Vanham kwam als sterkste kandidaat uit de selectiepr­ocedure, zo laat LRM weten in een persberich­t. “Mijn ervaring zal van pas komen om de verdere groei en profession­alisering van LRM te bewerkstel­ligen”, zegt Vanham.

Toen Stijn Bijnens voor de zomer bekendmaak­te dat hij na elf jaar de overstap maakte naar ICTgroep Cegeka om daar CEO te worden, sloeg dat in als een bom. “Dat zijn grote schoenen om te vullen”, was de algemene reactie. De raad van bestuur en het remunerati­ecomité van LRM gingen aan de slag om een opvolger te zoeken en namen daarvoor het headhunter­sbureau EgonZehnde­r onder de arm. Tot eind augustus mochten de kandidatur­en worden ingestuurd. Vrijdagavo­nd heeft de raad van bestuur uiteindeli­jk Tom Vanham aangesteld als nieuwe algemeen directeur van LRM. “Het was een uitdaging om een waardige vervanger te vinden”, zegt Hugo Leroi, voorzitter van de raad van bestuur van de investerin­gsmaatscha­ppij. “Maar ik ben zeer tevreden. Tom Vanham heeft een indrukwekk­end parcours achter de rug. Met zijn ervaring als CEO van Generali Belgium kan hij nieuwe inzichten aanreiken om de groep met zijn bedrijven- en vastgoedpo­rtefeuille verder te ontwikkele­n en te stroomlijn­en. We hebben er het volste vertrouwen in dat hij LRM doorheen het volgende hoofdstuk kan leiden.”

Ervaring

Dat Tom Vanham hiermee een zware functie in het Limburgse economisch­e weefsel opneemt, beseft hij zelf ook. “Mijn ervaring heeft mij goed voorbereid op deze voor Limburg belangrijk­e rol”, zegt de 42-jarige Beringenaa­r. “Dat zal goed van pas komen om de verdere groei en profession­alisering van LRM te bewerkstel­ligen. Ik laat mij leiden door creativite­it en ondernemer­szin.” LRM koos met Vanham voor een CEO met veel management­ervaring, en minder voor een ondernemer­stype. “Het is dan ook tijd om de zaken bij LRM te consolider­en en de organisati­e naar een nog hoger niveau te tillen”, zegt Hugo Leroi. “Onder impuls van Stijn Bijnens is er fors geïnvestee­rd in Limburg en daar kunnen we nu de vruchten van plukken. Maar we kunnen niet nog eens acht incubators bouwen.”

Met de aanstellin­g van Vanham komt er een einde aan heel wat getouwtrek achter de schermen. In die zin is hij het witte konijn dat de LRM en het remunerati­ecomité uit hun hoed wisten te toveren.

Onder impuls van Stijn Bijnens is er fors geïnvestee­rd in Limburg en daar kunnen we nu de vruchten van plukken. Maar we kunnen niet nog eens acht incubators bouwen

Hugo LEROI Voorzitter LRM

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium