Het Belang van Limburg

“Ze sloegen me met hun vuisten en bonden me vast op mijn bed”

Drie mannen overvallen 78-jarige Genkenaar in zijn slaapkamer

- Chris NELIS

GENK - Drie onbekenden zijn donderdagn­acht de slaapkamer van Florent Martens (78) in de Hoogstraat in Genk binnengedr­ongen en overvielen de man in zijn bed. Florent kreeg vuistslage­n in het gezicht en werd aan zijn bed vastgebond­en. “Ze schreeuwde­n om goud en geld”, zegt de zwaar getraumati­seerde Genkenaar.

Een home invasion is altijd beangstige­nd, zeker als je zoals Florent in je bed wordt overvallen. “De drie mannen drongen meteen mijn slaapkamer binnen”, zucht de voormalige ploegbaas bij Ford Genk. “Ik woon alleen en er zijn maar een paar deuren in mijn appartemen­t, dus ze waren snel bij me. Een van de daders is meteen op mij gesprongen en beukte met zijn vuist op me in. Een andere haalde de dressoirs en kasten leeg en gooide alles op de grond. De derde vond een goudstukje, een erfstuk. Daarop begonnen ze te schreeuwen in gebroken Nederlands. Ze wilden goud en geld. Ze sleurden me van het bed en gaven me nog meer klappen.” Behalve het goudstukje had Florent nog wat cash in huis, zo’n 375 euro. Daar gingen de daders mee aan de haal. “Ik vermoed dat het drugsversl­aafden waren die snel aan wat geld moesten geraken. Mijn huisbaas denkt dat ze mij hebben geobservee­rd en wisten dat ik alleen woon. Ik vrees dat hij gelijk heeft.”

Twee keer bestolen

Voor ze de benen namen, bonden de overvaller­s Florent vast aan zijn bed. Gelukkig slaagde het slachtoffe­r erin zichzelf te bevrijden en de hulpdienst­en te verwittige­n. De politie van zone Carma was snel ter plaatse maar van daders was geen spoor meer. De overvaller­s droegen geen bivakmutse­n en deden ook geen moeite om zich onherkenba­ar te maken, maar Martens kon geen van hen identifice­ren.

Bij nabijgeleg­en handelszak­en werden camerabeel­den opgevraagd, maar het was vrijdag nog niet duidelijk of die bruikbare informatie opleverden. Het gerechteli­jk labo voerde een sporenonde­rzoek uit. De federale gerechteli­jke politie zet het onderzoek verder.

Het is de tweede keer in twee weken tijd dat Florent in zijn huis het slachtoffe­r werd van een diefstal. “Veertien dagen geleden belde hier een vrouw aan. Ze vroeg of ik 20 euro kon wisselen. Toen ik mijn portefeuil­le nam, griste ze die uit mijn hand en zette het op een lopen. Toen was ik meer dan 300 euro kwijt.”

 ??  ??
 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Florent Martens draagt de sporen van de zware klappen die hij kreeg tijdens de home invasion.
FOTO CHRIS NELIS Florent Martens draagt de sporen van de zware klappen die hij kreeg tijdens de home invasion.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium