Het Belang van Limburg

Jelle (11) beweegt hemel en aarde voor Rode Neuzen Dag: “Ik stop niet voor Marc Coucke mij sponsort”

-

MEEUWEN-GRUITRODE - Amper elf jaar oud is Jelle Vrolijks uit Meeuwen-Gruitrode, maar dat belet hem niet hemel en aarde te bewegen voor Rode Neuzen Dag. Met een bestickerd­e wagen trekt hij rond om sponsors te overtuigen en snoepzakke­n te verkopen. Het ontging ook VTM niet, dat hem uitnodigde om te spreken op de opening van de actie, die aandacht vraagt voor jongeren met psychische problemen. Niet evident voor een jongen met autisme.

Met zijn inzamelact­ie is Jelle niet aan zijn proefstuk toe. Ook de voorbije twee jaar overtuigde hij bedrijfsle­iders om te sponsoren, verkocht hij snoep en zelfs zijn eigen speelgoed met maar één doel: genoeg geld inzamelen voor Rode Neuzen Dag, zodat kinderen zoals hij op school voldoende begeleidin­g kunnen krijgen. Zo kreeg hij al zo’n 2.000 euro bij elkaar. “Bij bedrijven kreeg ik vaak de vraag wat ik voor hen kon doen in ruil”, zegt Jelle. “Daarom vroeg ik aan papa of ik zijn oude oldtimer niet mocht laten bestickere­n, zodat die bedrijven een foto op hun website konden zetten. Dat leek me goed voor hun imago.”

En zo geschiedde. VTM zorgde voor een unieke sticker op de wagen, waarmee Jelle nu het hele land doorkruist. Niet alleen om geld in te zamelen, maar ook om lezingen te geven over autisme. “Hij moet binnenkort nog naar een school in Poperinge en hij is ook al in Opglabbeek geweest”, zegt papa Koen. “Ook op de opening van Rode Neuzen Dag heeft hij een speech gehouden. Hij wordt zo stilaan één van de gezichten van de actie.”

In die speech sloot Jelle af met een oproep aan Marc Coucke om hem te sponsoren. De zaal barstte in lachen uit, maar voor de elfjarige knaap is het bittere ernst. “Als hij iets in zijn hoofd heeft, laat hij dat niet los”, zegt papa Koen. “Hij doet er nu alles aan om hem te bereiken, maar voorlopig is dat nog niet gelukt.”

→ Wie Jelle wil steunen, kan een mailtje sturen

naar vrolijks-soffers@telenet.be

 ?? FOTO HBVL ?? Met een rode Fiat en talloze snoepzakke­n doorkruist Jelle Vrolijks het land voor Rode Neuzen Dag.
FOTO HBVL Met een rode Fiat en talloze snoepzakke­n doorkruist Jelle Vrolijks het land voor Rode Neuzen Dag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium