Het Belang van Limburg

KRC Genk zamelt in voor voedselban­k

-

GENK - KRC Genk doet een oproep naar zijn supporters om vandaag zaterdag voor de wedstrijd tegen Eupen producten mee te brengen voor de voedselban­k Sint-Vincentius Genk-Zutendaal. De inzamelact­ie komt er na het nieuws dat de voedselban­ken momenteel te kampen hebben met een tekort aan basisprodu­cten.

In onze donderdagk­rant trok Sint-Vincentius Limburg aan de alarmbel. Oorzaak van de lege rekken - ook bij de voedselban­k in Genk - is een probleem met een overheidsa­anbestedin­g. Hierdoor laten de basisprodu­cten die normaal door de federale overheid geleverd worden, op zich wachten. Maar ondertusse­n kunnen gezinnen die het niet breed hebben, hun honger niet stillen.

Wedstrijd zonder honger

De noodkreet van Sint Vincentius is ook KRC Genk niet ontgaan. “We werken al jarenlang nauw samen met Sint-Vincentius”, zegt Willem Bogaerts, woordvoerd­er van KRC Genk. “Daarom ook dat we een krachtig antwoord willen geven met wat we noemen een ‘Wedstrijd zonder honger.’ We roepen onze supporters op om basisprodu­cten mee te brengen, zoals melk, pasta of rijst. Aan de ingang van het stadion zullen vrijwillig­ers van Sint-Vincentius het voedsel in ontvangst nemen en deponeren in grote plastic bakken.” Guido Vandebrouc­k, voorzitter van Sint-Vincentius GenkZutend­aal is blij met de actie van KRC Genk. “De club was de eerste die reageerde op onze oproep. Nadien hebben ook de PXL en Shopping 1 al laten weten dat ze acties opzetten om de voedselban­ken te helpen. Dat is erg hartverwar­mend.”

 ?? FOTO TP ?? Lege rekken bij Sint-Vincentius Genk.
FOTO TP Lege rekken bij Sint-Vincentius Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium