Het Belang van Limburg

Limburgse Kringwinke­ls verkochten nooit meer

-

HASSELT - De 19 Limburgse Kringwinke­ls hebben vorig jaar samen 4.028 ton spullen verkocht. Dat is 7 procent meer dan in 2016 (3.777 ton) en een absoluut record. Daarmee draaiden de Limburgse Kringwinke­ls een omzet van 5,57 miljoen euro.

De cijfers werden bekendgema­akt naar aanleiding van de Dag van de Kringwinke­l vandaag (zaterdag). Vorig jaar zamelden de 19 Limburgse Kringwinke­ls samen 13.987 ton goederen in. Daarvan werd 4.028 ton opnieuw verkocht.

Het aantal verkopen kwam vorig jaar uit op ruim 600.000. De Limburgers gaven vorig jaar gemiddeld 9,2 euro in één van de Kringwinke­ls uit. Vandaag zetten alle Vlaamse Kringwinke­ls hun deuren wagenwijd open voor de Dag van de Kringwinke­l. Dit jaar staan de Kringmedew­erkers, hun talenten en verhalen centraal. Zo kan u kennismake­n met Yéléna, die de meest originele fietstasse­n vanonder haar naaimachin­e laat rollen. Elke Kringwinke­l biedt ook een eigen programma met allerlei acties en animatie. De Kringwinke­l is de koepel boven de 147 tweedehand­swinkels en twee webshops in de sociale economie. Ze bieden een job en perspectie­f aan 5.650 mensen die om verschille­nde redenen weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmar­kt. De Kringwinke­ls zorgen ervoor dat herbruikba­re goederen niet op de afvalberg terechtkom­en, en levert zo originele, kwaliteits­volle en betaalbare spullen.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium