Het Belang van Limburg

“Hopelijk zo snel mogelijk duidelijkh­eid”

Coach CLEMENT over operatie ‘Propere Handen’

- Marnik GEUKENS

Philippe Clement begint aan speeldag 11 als fiere leider in de Jupiler League. Maar wij praatten met hem ook over het nieuwe Eupen, de snelle genezing van Trossard en operatie ‘Propere Handen’.

Fitte Trossard

“Leandro en onze medische staf hebben keihard gewerkt tijdens zijn revalidati­e. Hij werd vrijdag stevig getest op training, niemand heeft hem gespaard in de duels. Dat is allemaal prima verlopen.”

Fiere leider

“Mijn spelers vinden het heel fijn om kop te staan, ze hebben er ook keihard voor gewerkt. Ik vind het vooral belangrijk om een bonus te vergaren op de rest. Wij hebben vorig seizoen maanden lang moeten achtervolg­en en weten hoeveel energie zoiets vreet. Die eerste plaats verandert ook niets aan onze doelstelli­ngen van voor het seizoen. Die blijven dezelfde.”

Extra druk

“Voor druk zorgt die koppositie niet. De enige druk die mijn spelers voelen, is de druk die ze zichzelf elke week opleggen. Ze moeten elke match tot het uiterste gaan, zichzelf en mekaar op scherp blijven zetten. Daar doet de concurrent­ie zijn werk. Op een positieve manier, iedereen gunt zijn ploegmaat het ook wanneer hij het goed doet.”

Interlandb­reak

“Ik heb de spelers uitzonderl­ijk drie dagen na mekaar vrij gegeven. Die extra dag hadden ze verdiend, door voordien extra diep te gaan. Alleen dan komen ze in aanmerking voor een cadeau. Malinovsky­i en Samatta kregen een extra boost, omdat ze hun vorm ook bij de nationale ploeg konden illustrere­n.”

Eupen

“Ik heb me laten vertellen dat Genk vorig seizoen twee keer gelijk speelde tegen Eupen (3-3 en 1-1). Wel, ik vind Eupen dit seizoen sterker. Je ziet duidelijk de hand van Makélélé. Hij zorgde voor een andere mentalitei­t. Ze voetballen veel realistisc­her, zetten een stevig blok neer om er snel uit te komen. Minder via de combinatie, veel verticaler.”

Propere Handen

“Natuurlijk was iedereen aanvankeli­jk in shock. Bovendien hoorde en las je veel, ook dingen die pertinent onwaar zijn. We kunnen alleen hopen dat het gerecht zijn werk grondig en snel doet. Zodat er zo snel mogelijk duidelijkh­eid komt en de rotte appels uit de mand kunnen worden gekieperd. Waardoor de positieve vibe, die hier al een poos heerst, weer de bovenhand kan nemen.”

Trossard werd vrijdag op training stevig getest, niemand heeft hem gespaard. Dat is allemaal prima verlopen

Philippe CLEMENT

 ??  ?? FOTO JEFFREY GAENS
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium