Het Belang van Limburg

“Groepsgevo­el sterker dan

Kenny Steppe heeft zich in de gratie van de fans geknokt

- Gunter SCHOOFS

Derby’s met Zulte Waregem maakte Kenny Steppe al mee in Kortrijk, maar als eerste STVV-doelman reisde de 29-jarige Antwerpena­ar nog niet naar het Guldenspor­enstadion. Steppe, die door de fans steevast naar de megafoon geroepen wordt bij een mooi resultaat, ligt goed in de markt bij die supporters. “Ik heb altijd veel aandacht besteed aan mijn band met de twaalfde man.”

S“Ik heb bij alle clubs waar ik geweest ben altijd geprobeerd mezelf te zijn. En ik denk dat de fans dat voelen en appreciëre­n. Misschien daardoor dat ze mijn naam vaker scanderen tegenwoord­ig? Ik probeer die mensen iets terug te geven. Een truitje of een handschoen wanneer het kan. Of als er een speler op een evenement verwacht wordt, geef ik me graag op. Na zo’n uitmatch zoals zaterdag in het verre Kortrijk, houd ik me er ook aan om de mensen te bedanken voor hun steun. De show met de megafoon neem ik er graag bij.”

“Mijn vrouw en ik hebben pas gebouwd in Sint-Job-in-‘t-Goor. Maar daar zijn we nauwelijks. We wonen in ons appartemen­t tegenover het oefencompl­ex. In Waregem viel weinig te beleven, behalve die week dat er Waregem Koerse was. Hier in Sint-Truiden of in Hasselt is altijd wel wat te doen. En ons dochtertje heeft het helemaal naar haar zin op school. We zitten hier op ons gemak.”

Tupporters

itularis

“Tijdens de voorbereid­ing van het seizoen waren de kansen verdeeld tussen Lucas Pirard en mij. Maar hij begon wel met een achterstan­d van enkele weken door een blessure, misschien greep ik daarom de status van eerste keeper. Ik speelde alles tot nu toe, zelfs in de beker. Ik heb mezelf in het verleden vaker van de bank naar de ploeg geknokt. Bij Zulte Waregem, bij Heerenveen, bij Waasland-Beveren, destijds al bij Germinal Beerschot. Doordat ik altijd hard bleef werken, versierde ik telkens een mooie transfer. Ook vorig jaar van Zulte naar Sint-Truiden. Op een moment dat ik een streepje voor had op de geblesseer­de Bossut, wekte ik ergens anders aandacht.”

Erelijst

Kenny Steppe had amper 17 kaarsjes uitgeblaze­n toen hij eerste doelman werd van Germinal Beerschot, hij verdrong Jan Moons tussen de palen. “Dat was onder Harm Van Veldhoven, maar mijn debuut op het hoogste niveau heb ik zowaar onder Marc Brys gemaakt. In een match uit bij Bergen kreeg Luciano rood, ik loste hem af, ik was maar net 17.”

“In het seizoen dat volgde (20072008, nvdr.) haalde Beerschot Jan Moons, maar ik bleef eerste keeper en werd zelfs verkozen tot doelman van het jaar in de Belgische competitie, voor Renard en Stijnen. Een mooie titel op de erelijst. Het leverde me een transfer naar Heerenveen op, dat garant stond voor Europees voetbal. Ik herinner me de wedstrijd tegen AC Milan nog heel goed. Waarom ik dan nooit een transfer naar Engeland versierde? Ik denk dat ik nooit het profiel heb gehad van een keeper voor de Premier League.”

Propere handen

“Wat de voorbije weken allemaal gebeurde in het Belgisch voetbal, vind ik nog steeds bizar. Omdat ik nooit benaderd ben voor malafide praktijken.”

“Over makelaars kan ik weinig goeds of slechts zeggen, simpelweg omdat ik er allemaal bitter weinig over weet. Anderen moeten maar oordelen of er onder hen personen zijn die onwettige dingen doen. Ikzelf heb jaren gewerkt met René Veyt als makelaar, die is intussen gestopt. Mijn transfer van Zulte Waregem naar STVV werd gedaan door Matthias De Caluwe. Minder bekende namen dan die van Veljkovic of Bayat.”

PSTVV staat op een play-off 1-plaats. Maar kunnen de Kanaries daar ook blijven? “Dan zullen we om te beginnen voorbij een stug Kortrijk moeten. Altijd moeilijk. Ik heb daar verschille­nde derby’s afgewerkt met Zulte Waregem.”

“STVV moet toch in staat zijn om altijd in die eerste kolom te blijven. Kwaliteit is er. En het groepsgevo­el is sterker dan vorig seizoen. Toen stonden we op enkele speeldagen van het einde ook nog in de top zes, hé. En de jongens die vertrokken zijn, werden prima vervangen. Bij het huidige STVV kent iedereen zo goed zijn taak, een pluim voor de staf.”

Elay-offs

fficiëntie

Als Roman Bezus zaterdagav­ond niet kan aantreden, betekent dat sowieso een aderlating voor STVV. “Terwijl hij de efficiënti­e in zijn eentje kan verhogen, omdat hij die laatste pass heeft, dat weten we. Andere jongens kunnen dat wel opvangen, als Roman het niet haalt. Als we dit jaar al iets beter bij de les geweest waren voorin, hadden we nog meer punten kunnen hebben. Achteraan zijn we wél erg efficiënt. De combinatie Teixeira-Tomiyasu staat als een huis. Botaka doet het goed op zijn nieuwe positie en Garcia is op een erg sterke manier in de ploeg gekomen. We hebben simpelweg alle redenen om met vertrouwen af te reizen naar kortrijk. Gelukkig gaan we geen hele dag op hotel, daar heb ik nooit een goed gevoel bij. Om half drie vertrekken, daar eten, die punten pakken en klaar is Kees.” (lacht)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium