Het Belang van Limburg

Vorig jaar” “Ongepast om dit te licht op te vatten”

Marc Brys waarschuwt voor onderschat­ting

- Pieter VANLOMMEL

De verplaatsi­ng naar Kortrijk is voor de Kanaries één van de langste van het seizoen. Reken er de slechte staat van het veld bij en je weet meteen waarom de trip naar ‘De Kerels’ geen populair uitje is bij de spelers. “In Brugge of Standard wil iedereen graag spelen, maar persoonlij­k denk ik dat ons nu een zwaardere verplaatsi­ng te wachten staat”, beseft Marc Brys. “Kortrijk oogt een pak minder tof en dat sluipt in het hoofd.”

STVV trekt in een winning streak naar West-Vlaanderen. De laatste nederlaag van Sint-Truiden dateert al van 25 augustus op het veld van Standard. Een reden te meer om op de hoede te zijn voor het duel tegen het elftal van Glen De Boeck, vindt Brys. “Ik heb mijn spelers gewaarschu­wd voor onderschat­ting”, aldus de Antwerpena­ar. “Kortrijk is een sterke tegenstand­er die wispelturi­g aan het seizoen is gestart, mede doordat ze zoekende zijn naar het juiste spelsystee­m. Maar er schuilt veel talent en een groot potentieel in de ploeg. Het zou ongepast zijn deze wedstrijd te licht op te vatten.” Moeite om zijn spelersker­n op scherp te zetten voor het duel tegen het nummer 11 in de stand heeft Brys naar eigen zeggen niet ervaren. “Wel was de cohesie in de groep niet dezelfde door een aantal afwezigen en geblesseer­den. Maar iedereen beseft wel degelijk dat hij zaterdagav­ond bij de les zal moeten zijn. Het enige dat zou kunnen spelen, is dat we het buitenshui­s soms moeilijker hebben. Maar ook daar mogen we ons niet achter verschuile­n.”

Lof voor Tomiyasu

Aan het eind van zijn persbabbel had Brys ook nog woorden van lof voor Takehiro Tomiyasu, die vorige week op 19jarige leeftijd zijn debuut maakte als Japans internatio­nal. De centrale ver- dediger maakte meteen de 90 minuten vol én hield de nul in het oefenduel tegen Panama (3-0). “Zijn eerste cap is een item in Japan. Terecht. Tommy is een fantastisc­he kerel om mee samen te werken, iemand met een groot potentieel ook. Het is heel knap dat hij zich op zo’n korte tijdspanne in de gunst van de bondscoach heeft kunnen spelen.”

Winterstag­e in Pinatar -

STVV trekt ook dit jaar weer op winterstag­e naar Spanje. De bestemming vormt deze keer niet La Manga, maar het 50 kilometer noordelijk­er gelegen San Pedro del Pinatar. Daar zullen de Kanaries van 5 tot 11 januari de conditione­le basis leggen voor de tweede seizoenshe­lft.

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Kenny Steppe: “Na zo’n verre uitmatch wil ik de supporters graag bedanken voor hun steun. De show met de megafoon neem ik er graag bij.”
Foto JEFFREY GAENS Kenny Steppe: “Na zo’n verre uitmatch wil ik de supporters graag bedanken voor hun steun. De show met de megafoon neem ik er graag bij.”
 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Marc Brys: “Iedereen beseft wel degelijk dat hij zaterdagav­ond bij de les zal moeten zijn.”
FOTO JEFFREY GAENS Marc Brys: “Iedereen beseft wel degelijk dat hij zaterdagav­ond bij de les zal moeten zijn.”
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium