Het Belang van Limburg

“Ik ben uit op revanche”

NICOLAS DANSE neemt het op tegen ex-ploeg

- Ivo KWANTEN

Tongeren krijgt dit weekend Visé over de vloer. Dat wordt vooral een speciaal duel voor Nicolas Danse. De Luikenaar trok midden vorig seizoen de deur bij Visé achter zich dicht omwille van strubbelin­gen met coach Dosen. Ook al staat die niet meer aan het roer bij de Luikse club, toch aast Danse op revanche.

“Maar ik ga er geen persoonlij­ke zaak van maken. Willen we iets rapen tegen Visé, dan moeten we er als ploeg staan.”

Vorig weekend ging Tongeren met 28-27 onderuit in Volendam. Door die nederlaag liet het de kans liggen om zich steviger op de derde plaats te nestelen in de BeNeleague.

“Die nederlaag had vermeden kunnen en misschien zelfs moeten worden”, blikt Nicolas Danse terug. “We hebben nog te veel ups en downs. Al is dat de normaalste zaak van de wereld voor een ploeg waarin negen nieuwe spelers hun weg moeten vinden.”

Eén van die negen nieuwkomer­s is Danse zelf. De 29-jarige Luikenaar kwam over van Visé. “Die transfer was in februari van dit jaar al beklonken. In Visé kon ik niet meer met trainer Predrag Dosen door dezelfde deur. Ik niet alleen trouwens, maar ik was wel de enige die conclusies trok en mijn boeltje pakte en in Tongeren ging trainen. Later op het seizoen moest ook Dosen inpakken, nadat hij zich op de nationale zender ongepast uitliet over zijn spelers na de verloren bekerfinal­e tegen Initia Hasselt.”

Engels als voertaal

Danse kijkt uit naar het duel voor eigen publiek tegen zijn ex-club. “Dat ik revanche wil nemen, is duidelijk. Maar ik ga er geen persoonlij­ke zaak van maken. Willen we iets rapen tegen Visé, dan moeten we er als ploeg staan. Verdedigen kunnen we als de beste, aanvallend is het voorlopig wat minder. De automatism­en zijn er nog niet. Communicat­ie is niet het probleem. Die negen Belgen, de vier Nederlande­rs, de twee Serviers, die ene Kroaat en die ene Griek kunnen het op en naast het veld best met mekaar vinden. De voertaal binnen de spelersgro­ep is Engels, dat lukt momenteel prima.”

Eerste prijs

Danse is helemaal niet verrast door de uitslagen die Visé dit seizoen neerzet. “Vijf wedstrijde­n gespeeld en ze allemaal gewonnen. Tegen Hurry Up en de Lions met de hakken over de sloot, tegen Volendam, Quintus en Sasja winst met de vingers in de neus. De resultaten spreken voor zich. Met Bello, Carassus, Rola, Carvalhais, Beckers en Cusumano hebben ze zes opmerkelij­ke transfers gerealisee­rd. Het trainersdu­o DouvenVanl­oo, dat van Initia Hasselt overkwam, laat een frisse wind waaien. De Luikse club heeft alles in huis om een eerste grote prijs te pakken.”

Nationale ploeg

Danse is de enige speler van Tongeren die opgenomen is in de selectie van bondscoach Calbry voor de EK-kwalificat­iewedstrij­den tegen Servië en Kroatië. “Ik ben blij dat ik erbij ben”, geeft Danse toe. “Het is leuk om te kunnen spelen tegen twee absolute wereldtopp­ers. Ik ben benieuwd wat we in petto hebben.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Nicolas Danse verliet Visé midden vorig seizoen. Daarna trainde hij al mee bijTongere­n.
Foto SERGE MINTEN Nicolas Danse verliet Visé midden vorig seizoen. Daarna trainde hij al mee bijTongere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium