Het Belang van Limburg

“Beker is een apart verhaal”

Lynn Vendrix wil na Mavo ook Wellen naar bekertriom­f loodsen

- Rob KWANTEN

Met een verplaatsi­ng naar Beringen beginnen de dames van Wellen dit weekend aan hun parcours in de Beker van Limburg. In het shirt van Mavo Dilsen-Stokkem won nieuwbakke­n Wevoc-speelster Lynn Vendrix de vorige twee edities. Dat kunstje wil de 23-jarige middenblok­ster met Wellen graag nog eens overdoen.

Op Paasmaanda­g pakte DilsenStok­kem ten koste van Alken de Limburgse beker. Enkele dagen later maakte de euforie aan de Maas snel plaats voor verdriet: Mavo trok de stekker uit de damesploeg in eerste divisie. “Hoewel ik al beslist had om naar Wellen te gaan, kwam dat toch hard aan”, vertelt Lynn Vendrix. “We hebben ook forfait gegeven voor de laatste competitie­wedstrijd in Lint. Voor de meeste meisjes hoefde het niet meer. Het waren twee zeer mooie en succesvoll­e jaren in Dilsen-Stokkem. Jammer van het nogal bruuske einde.” Voor Vendrix is het niet haar eerste passage in Wellen. Een vijftal jaar geleden verruilde ze Wevoc voor Riemst, waarmee ze onder andere een jaar in Liga A speelde. Daarna volgde de transfer naar Dilsen-Stokkem. “Ik heb vrij snel mijn woord gegeven in Wellen”, vervolgt Vendrix. “Het duurde me allemaal wat te lang bij Mavo. Ik hou niet van onduidelij­kheid en ben van nature een snelle beslisser. Van de Wellense meisjes hoorde ik veel goeds over de aanpak van trainer Hans Bungeneers. En omdat ik in Sint-Lambrechts-Herk woon, heb ik mijn verplaatsi­ngen drastisch kunnen inkorten. Ik werk als thuisverpl­eegster voor het WitGele Kruis en heb onregelmat­ige uren. Dat ik nu op slechts tien minuten van de sporthal woon, is mooi meegenomen.”

Komeet

Wellen startte het seizoen in eerste divisie als een komeet. Vier overwinnin­gen op rij, met daarbij een 2-3-zege op het veld van het sterke Zoersel. Doet Wevoc een gooi naar de titel? “Laat ons niet op de zaken vooruitlop­en”, tempert Vendrix, zelf ook in bloedvorm. “Er wordt bij ons nog niet over de Liga B gesproken. Maar het staat vast dat we een sterke ploeg hebben. We beschikken over een kern van 12 evenwaardi­ge speelsters. Als iemand een mindere dag heeft, staat iemand anders klaar om dat op te vangen. De Beker van Limburg? Natuurlijk lonken we ernaar, maar dat is een apart verhaal. Zo beginnen we tegen Beringen, dat in tweede divisie uitkomt, elke set met twee punten achterstan­d. Dat heeft in het verleden al voor heel wat verrassend­e uitslagen gezorgd.”

 ?? FOTO RL ?? Lynn Vendrix is bezig aan haar tweede passage bij Wellen.
FOTO RL Lynn Vendrix is bezig aan haar tweede passage bij Wellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium