Het Belang van Limburg

“Hopen op een kentering”

Hammenaar Patrick Witters wil zijn ex-ploeg THES eerste punten afsnoepen

- Kristof JACOBS

Zaterdagna­middag maken 120 THES-supporters de verplaatsi­ng naar Dessel met de boot, maar of ze een even enthousias­te verwelkomi­ng krijgen zoals de Sint en zijn pieten die aanmeren in de haven van Antwerpen, valt te betwijfele­n. Dessel miste immers zijn start en kan de punten goed gebruiken. “Maar we staan serieus onder onze waarde geklasseer­d”, waarschuwt Dessel-coach Patrick Witters.

Hammenaar Witters (38), die met zijn vrouw en twee kinderen ondertusse­n twee jaar in Beverlo woont, zette zijn eerste pasjes als trainer bij de jeugd van Taxandria, maar werd na enkele successen snel weggeplukt door THES. “Ik heb in Tessenderl­o vier of vijf jaar de U15 of U16 getraind”, zegt de leraar LO. “Ik had toen jongens als PJ Mondelaers, Toon Binnemans, Kevin Beckers, Dries Moons en Yannick Govaerts, allemaal gasten die nu bij THES B shotten. Het was een mooie tijd, maar toen ik een kans kreeg bij de nationale jeugd van Dessel, ben ik vertrokken.”

Daarna kende de gedreven Wit- ters een blitzcarri­ère en werd hij hoofdtrain­er bij onder andere Hamme, Pelt en opnieuw Dessel. “Ik ben hier nu bezig aan mijn derde jaar. Eerst werden we vicekampio­en na Beerschot, vorig seizoen werden we knap derde. Spijtig genoeg zijn de resultaten dit jaar een pak minder. We wisten dat het een moeilijke reeks was, maar tegelijk hebben we nog steeds een heel degelijke ploeg. Van de basiself van vorig jaar is er maar eentje vertrokken. Maar momenteel wil het net niet lukken. Ons voetbal is goed genoeg en we hebben veel balbezit, maar we maken zo moeilijk een doelpunt. Wij staan zeker onder onze waarde geklasseer­d. Maar dat neemt niet weg dat we dringend nood hebben aan punten. Of ik ter discussie sta? Neen, ik voel de steun van het bestuur.”

Zaterdag moet Witters op zoek naar die felbegeerd­e zege tegen leider THES, waar hij ooit nog even in beeld was. “Dat was net voor ik naar Pelt ging, maar toen kozen ze voor de andere kandidaat omdat ze mij te jong vonden. Daarna is er niks concreet meer geweest. Maar laat me duidelijk zijn: ik ben graag in Dessel, he, ik zit daar goed en zou er graag blijven. Nu loopt het even minder, maar wij knokken zeker terug. We gaan proberen punten te pakken door ons eigen spel te spelen, ook al is dat tegen een ploeg met veel ervaring en met enkele jongens die een wedstrijd kunnen bepalen. Gezien hun zeer sterke transfers had ik ergens wel verwacht dat ze het goed gingen doen. Het respect voor THES is groot, het is de te kloppen ploeg. Maar wij gaan er alles aan doen om de kentering in te zetten.”

Wij staan onder onze waarde geklasseer­d Patrick WITTERS T1 van Dessel

Bij THES vonden ze mij te jong om er te coachen Patrick WITTERS T1 van Dessel

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Patrick Witters.
FOTO DICK DEMEY Patrick Witters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium