Het Belang van Limburg

Opnieuw dansen rond de tafel?

-

Wat is dit? Een tafel! Wat is dit??? Een tafel!!! Waarna iedereen begint te dansen. Dit overwinnin­gsritueel rond de massagetaf­el speelt zich nu al zeven wedstrijde­n na mekaar af in de Hasseltse kleedkamer. Straks ook de achtste keer?

Initiatief­nemer en gangmaker is reservedoe­lman Dylan Swinnen. “Zo doe ik toch ook iets”, lachte hij een paar weken geleden. Maar vorig weekend viel eerste doelman Joris Van Gerwen uit en moest Swinnen plots tussen de palen. Daar zal hij ook in de topper tegen Temse staan.

“De situatie zag er voor mij persoonlij­k voor aanvang van het seizoen niet zo goed uit”, beseft hij. “Als Joris niet zou uitvallen, zou ik niet aan de bak komen. Het is uiteraard bijzonder spijtig wat er met Joris gebeurde want hij was super goed bezig. Maar ik zal zijn taak nu overnemen. Ik sta trouwens al lang genoeg in het vak om een match te spelen hoor. In een topper is er sowieso wat druk maar wij moeten kunnen bevestigen. We staan bovenaan en dan hoort dat er bij. Hoe meer druk, hoe beter.”

Het feit dat Sporting met Van Gerwen in doel nog maar één tegendoelp­unt slikte, zet de focus nog meer op de goalie. “Och, als keeper wil je altijd de nul houden maar die hou je met heel de ploeg”, zegt hij. “De verstandho­uding met de verdedigin­g is optimaal. Het zijn ook bijna dezelfde gezichten als vorig seizoen. Zij zijn top. We zitten vol vertrouwen.”

En dan de hamvraag: nu hij eerste doelman is, schuift de regie van het overwinnin­gsritueel dan door naar de nieuwe reservedoe­lman? “We hebben afgesproke­n dat we niets veranderen zolang we blijven winnen. Dus, mochten we in Temse winnen dan zal het toch weer aan mij zijn om de dans te openen”, lacht Swinnen.

SP.HASSELT: Doelman Joris Van Gerwen en Nick Efekia out. Piet Proesmans ziek. Amadou Dioum voor het eerst bij de selectie. DE KERN: Swinnen, Janssen, Vrijsen, Ofori, Joosten, Verbeeck, Jaspers, Carvalho Dos Santos, Aerts, Bahtiri, Bracké, Baysal, van Rijswijk, Boiten, Dioum.

Als keeper wil je altijd de nul houden Joris SWINNEN Doelman van Sporting

 ?? FOTO RL ?? Dylan Swinnen
FOTO RL Dylan Swinnen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium