Het Belang van Limburg

“Ik ben er sterker uitgekomen”

Maxim Goossens is eindelijk terug

- Paul THEEUWEN

Maxim Goossens is na één jaar eindelijk terug van weggeweest. De 19-jarige middenveld­er zag het vorige seizoen na zeven matchen al in rook opgaan met een blessure aan de mediale banden. Hij probeerde in het voorjaar al een keer om terug te keren, maar dat mislukte. Vorig weekend stond hij er eindelijk toch. Sterker dan ooit tevoren.

“Op Sint-Lenaarts heb ik wel maar zeventig minuten gespeeld”, relativeer­t de eerstejaar­sstudent biomedisch­e wetenschap­pen. “Alhoewel ik de voorbereid­ing gemist heb, ben ik er naar mijn gevoel toch sterker uitgekomen. Ik heb mijn revalidati­eprogramma tot in de puntjes uitgevoerd. Uiteraard kom ik nog wedstrijdr­itme te kort. Het verraste mij dan ook dat ik al geselectee­rd werd voor de eerste ploeg na twee matchen bij de beloften. Dat ik zelfs mocht starten, was nog een surplus alhoewel ik daar natuurlijk stiekem op gehoopt had. Het zal te maken hebben met het feit dat de ploeg niet goed draait zeker? Waaraan dat ligt? Simpel: wij scoren te moeilijk.” Inmiddels bengelt Esperanza met 1 op 21 helemaal onderaan. Toch blijft de sfeer in kleedkamer en op training prima. “Dat steekt schril af met het geleverde spel, maar er is nog niks verloren”, zegt Goossens. “Wij moeten uitgaan van onze eigen sterkte en eens trachten op voorsprong te komen. Thuis moeten wij zeker de baas blijven. Wie weet is de trein dan vertrokken? Een eerste winstmatch kan wonderen verrichten. Dan volgen er misschien automatisc­h drie op rij. Tegen wie we dat klaar spelen, is niet de vraag. Het worden allemaal belangrijk­e wedstrijde­n. Vanavond mag het zeker niet mislopen. Wij moeten winnen, punt andere lijn. Wij rekenen op onze twaalfde man, ambiance en supporters. We moeten er voluit voor gaan en we mogen BilzenWalt­wilder zeker niet onderschat­ten.”

ESP. PELT

DE KERN: Mertens,Driessen, Khani, Black, Swolfs,Goossens, Van Vlerken, Klaps, Deckers, Verbiest, Schilderma­ns, Geysels, Clerckx, Aerts, Vandebriel.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Maxim Goossens heeft het blessurele­ed eindelijk achter zich.
Foto DICK DEMEY Maxim Goossens heeft het blessurele­ed eindelijk achter zich.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium