Het Belang van Limburg

In het belang van Zonhoven

Voorzitter­s Patrick Nulens en Davy Willems hebben hetzelfde doel

- Jos CASTERMANS

Dit weekend werken Zonhoven VV en Melo weer hun straatderb­y af. Of het één van de laatste edities wordt, weten voorzitter­s Patrick Nulens en Davy Willems niet. Met hun eerste en derde plaats doen beide teams het uitstekend en de vraag rijst: wat als één van de twee toevallig promoveert? Brengt dat de algehele fusie niet in een stroomvers­nelling?

Willems (40) en Nulens (47) gaan heel vertrouwel­ijk met mekaar om. Ook met mekaars achterban.

Nulens: “Je weet niet hoe vaak we samen gezeten hebben om het United-verhaal - de jeugd van ZVV en Melo is al gefusionee­rd op de rails te krijgen. Nu, het gaat goed en ik ben blij dat we dit gedaan hebben.”

Willems: “Een structuur voor 365 jeugdspele­rtjes creëer je niet van vandaag op morgen. Wij zijn collega’s met hetzelfde doel, namelijk het Zonhovens voetbal naar een hoger niveau tillen. Mensen van beide clubs komen op mekaars sites. Maar dat betekent niet dat er zaterdag een match wordt gespeeld tussen twee teams die mekaar strelen.” Nulens: “De helft van onze jeugdploeg­en speelt op Melo, de andere helft op de Basvelden. Na Nieuwjaar switchen we dat. Bewust opdat beide groepen vlot zouden integreren. Het ‘gele’ verhaal (ZVV) en het ‘oranje’ verhaal (Melo) moet eruit. Het is sky blauw gecombinee­rd met donkerblau­w geworden.”

De eerste plaats van ZVV is knap. Maar toch de kanttekeni­ng dat zes van de zeven tegenstand­ers ploegen uit de onderste helft waren.

Nulens: “Of we tegen mindere ploegen hebben gespeeld weten we binnen enkele maanden. Maar onze kern is breder dan verwacht. Dumont, Oben, Di Lorenzo, Deleger en Marques houden we immers nog achter de hand. Onze nieuwe spelers en de jongeren hebben de gevestigde waarden dus goed vervangen.” Willems: “Onze coach zegt dat ze beter voetballen dan vroeger. Het verrast me dat ze buitenshui­s zo weinig punten laten liggen. Heel anders dan wij. Zij hebben een ‘deftige’ kern.”

Melo klopt op eigen terrein iedereen, maar buitenshui­s verloor het twee van de drie matchen.

Willems: “Is zo. Thuis hebben we mooie dingen laten zien die onze derde plaats verantwoor­den, maar uit moet het beter. Zeker als wij de status van outsider willen halen die anderen ons toebedelen. Als onze 16, 17 kernspeler­s fit blijven zit de top drie er zeker in.” Nulens: “We hebben allebei onze kernen goed samen gehouden. En zij hebben D’Ignazio en Schroyen goed vervangen. Een Helson zit er niet bij dit jaar. Het kan een spannend kampioensc­hap worden.”

Het zou wel eens kunnen dat Melo of ZVV promoveert. Komt de fusie van de senioren er dan sneller?

Willems: “Op het moment dat vaststaat dat er iemand promoveert, is het te laat voor de fusie. Die beslissing moet eerder genomen worden.”

Nulens: “Rond de winterstop maken we een evaluatie van het United-verhaal. Wij willen en durven naar derde amateurkla­sse kijken, maar dan moet je er ook kunnen blijven. Apart lukt dat niet. We moeten ook nog verder met de gemeente

Stoot Melo zaterdag VV van de troon?

Nulens: “Is moeilijk in te schatten. We zitten in de flow maar zij hebben een stevig blok. Zoals Davy aangeeft kunnen beide ploegen vrij spelen en verwacht ook ik een open match.”

Gaan jullie mekaar toch niet een beetje jennen?

Willems: “Daar is geen tijd voor. VV stelt de ploegen voor en houdt diner. Patrick zal genoeg aan z’n hoofd hebben. En ik sta op het veld met de jongetjes. Wat niet betekent dat de uitslag bijzaak is.” Nulens: “Er komen mensen eten van de twee clubs. Sponsors ook van elke ploeg. En gezamenlij­ke sponsors. We organisere­n een pronostiek. Natuurlijk gaat er dan wat geplaagd worden, maar dat is leuk.”

 ?? FOTO KH ?? De voorzitter­s Nulens (links) en Willems pronken met jeugdspele­rs getooid in de kleuren van United.
FOTO KH De voorzitter­s Nulens (links) en Willems pronken met jeugdspele­rs getooid in de kleuren van United.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium